ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

αγορα1Ανοικτά θα είναι τα καταστήματα και την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 28 Δεκεμβρίου 2014, σύμφωνα με τροπολογία που θα αναμένεται να καταθέσει αύριο στη Βουλή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στο νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ.

Συνολικά δηλαδή τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τρεις Κυριακές φέτος το Δεκέμβριο και συνολικά οκτώ μέσα στο χρόνο.

Οι έμποροι είχαν προτείνει να μην λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στις 14 του μήνα και να λειτουργήσουν στις 28 καθώς αναμένεται μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά, όμως το υπουργείο επέλεξε τη λύση της λειτουργίας μίας ακόμη Κυριακής φέτος το Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η αγορά θα είναι ανοικτή την ερχόμενη Κυριακή 14 αλλά και στις 21 του μηνός.

Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης: “οι ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζονται τη δημιουργία ενός καλύτερου, σοβαρού και κατανοητού Κώδικα δεοντολογίας και παραγωγικής λειτουργίας όλης της αγοράς και ο στρατηγικός σχεδιασμός της νέας πορείας για την ελληνική οικονομία είναι ανάγκη να θεμελιωθεί στον κοινωνικό διάλογο, να υπάρξουν εκείνες οι ευρείες κοινωνικές συναινέσεις που θα οδηγήσουν στην πρόοδο της πατρίδας μας και στην ευημερία των Ελλήνων”. Όπως σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος, την ερχόμενη χρονιά θα καταρτιστεί ένας νέος Κώδικα δεοντολογίας και παραγωγικής λειτουργίας όλης της αγοράς που θα είναι αποτέλεσμα συζήτησης μεταξύ καταναλωτικών και εμπορικών οργανώσεων και θα αφορά και στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων.

newsbomb.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ