ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ

Ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ με αφορμή την επίσκεψη του υφ. Εργασίας Β. Κεγκέρογλου

εκλΟ υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση που υπηρετεί με την πολιτική της τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, έρχεται στη Λάρισα να μιλήσει σε εκδήλωση που οργανώνει με την Περιφέρεια, για να μας πει ότι πρέπει να ζούμε με τα ψίχουλα των εκμεταλλευτών μας, με την ανεργία, τη φτώχεια και την ταξική εκμετάλλευση, χωρίς δικαιώματα,

προκειμένου να πλουτίζουν ακόμα περισσότερο μια χούφτα καπιταλιστές, που όπως δείχνουν τα στοιχεία τους, μέσα στην κρίση το 1% του πληθυσμού κατέχει το 56% του συνολικού πλούτου της χώρας, ενώ το 2007 κατείχε το 48%!!!

Αυτοί που στηρίζουν με νύχια και με δόντια το καπιταλιστικό σύστημα που γέννησε κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ανέργους, το 90% των οποίων δεν του δίνουν ούτε το ισχνό επίδομα ανεργίας των 361 ευρώ και στους απλήρωτους των Σ-Μ Λάρισα το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ που τους υποσχέθηκαν, τη στιγμή που μοιράζουν δισεκατομμύρια μέσω των διαφόρων επιδοτούμενων προγραμμάτων στους εργοδότες, που έχει 850.000 απλήρωτους, 350.000 ανασφάλιστους εργαζόμενους, που έχουν τσακίσει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, τις ΣΣΕ και τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς σύνταξη, που μας τάραξαν στους άγριους φόρους και τα χαράτσια, που εμπορευματοποιούν και υποβαθμίζουν την δημόσια υγεία, την παιδεία και όλες τις κοινωνικές ανάγκες, έρχεται να μας πει ότι θα πρέπει να ζούμε με λίγα κιλά τρόφιμα και την «ελεημοσύνη» των εκμεταλλευτών του λαού.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να μην δεχτούν να ζήσουν με τα ψίχουλα των εκμεταλλευτών μας. Τίποτα να μην χαρίζουν, αλλά να μην ξεγελιούνται από την δήθεν φιλανθρωπία που στόχο έχει να μας κάνει να αποδεχθούμε την άθλια κατάσταση που μας επέβαλαν.

Να μην κάνουν πίσω από την διεκδίκηση της αποκατάστασης όλων των απωλειών που είχαμε την τελευταία 5ετία.

Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης και οι ελαστικές μορφές εργασίας.

Μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους, επίδομα 600 ευρώ σε όλους τους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις, άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην δημόσια υγεία, παιδεία, ασφάλιση, σε τομείς για τις λαικές ανάγκες (αντισεισμική, αντιπλημμυρική θωράκιση, έργα σε υποδομές για παιδεία, υγεία, εργατικές κατοικίες, ύδρευση, άρδευση, κλπ). Να δοθεί άμεσα το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ σε όλους τους απλήρωτους των Σ-Μ Λάρισα.

Κατώτερο μισθό 751 ευρώ με υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναφορά των κλαδικών μισθών άμεσα στα επίπεδα προ του 2009 με υπογραφή ΚΣΣΕ και κατάργηση των ατομικών συμβάσεων και όλων των αντεργατικών νόμων. Αυξήσεις εδώ και τώρα στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και η βαριά φορολογία του λαού.

Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νέο αντιασφαλιστικό νόμο, δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια και παιδεία για όλους. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ