ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ!

MO90Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon λένε ότι έχουν βρει έναν τρόπο για να ξεπερνάει κάποιος το κοινό κρυολόγημα γρήγορα και χωρίς φάρμακα, και είναι αξιολάτρευτος: Και είναι οι ….αγκαλιές!

Ο Sheldon Cohen, ψυχολόγος του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, και η ομάδα του έκανε πρώτα σε 404 εθελοντές μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την κοινωνική τους ζωή: Πόσο συχνά μαλώνουν με τους φίλους τους και τα μέλη της οικογένειας τους; Και πόσες αγκαλιές παίρνουν κατά μέσο όρο την ημέρα;

“Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι που βιώνουν συνεχείς συγκρούσεις με τους άλλους είναι λιγότερο ικανοί να παλέψουν τους ιούς του κρυολογήματος. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι άνθρωποι που αναφέρουν ότι έχουν κοινωνική στήριξη προστατεύονται σε μεγάλο ποσοστό από τις επιπτώσεις του στρες, όπως είναι η κατάθλιψη και το άγχος», δήλωσε ο Cohen σε μελέτη που θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του Psychological Science.

Μεταξύ άλλων το ανακοινωθέν των ερευνητών αναφέρει ότι:

Μεταξύ των συμμετεχόντων που είχαν κρυολόγημα, όσοι δέχονταν περισσότερες αγκαλιές από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, δεν παρουσίαζαν σοβαρά συμπτώματα.

Προηγούμενες έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στη ζεστή αγκαλιά και τη βελτίωση της υγείας, αν και ο ακριβής μηχανισμός πίσω από τη θεραπευτική δύναμη της αγκαλιάς δεν είναι ακόμη σαφής.

Αυτή είναι μόνο μία μελέτη, οπότε ας μην αρχίσουμε όλοι να πετάμε τις …ασπιρίνες. Όχι ακόμα. Όμως το να ξεπεράσουμε ένα κρυολόγημα με αγκαλιές και όχι με φάρμακα είναι μια –τουλάχιστον- πολύ ωραία σκέψη.

NYMAG.COM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ