ΠΡΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΟΛΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

σκιΕπικοινωνία είχε ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής με τον αντιπρόεδρο της παγκόσμιας Ομοσπονδίας κύριο Luis Lopez σε μια προσπάθεια να διασωθεί ο αγώνας του παγκόσμιου Κυπέλλου ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο. Η πρόταση του κ. Παιδή ήταν να διοργανωθεί ο αγώνας απευθείας μεταξύ των τοπικών φορέων  και της ISMF προκείμενου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθείμε την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης και την Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού .

Η απάντηση του κ. Luis Lopez ήταν αρνητική και ανέφερε ότι δεν μπορούν φορείς σε συνεργασία με την παγκόσμιας ομοσπονδία να διοργανώνουν αγώνες χωρίς τη συμμετοχή της εγχώριας ομοσπονδίας. Μάλιστα χαρακτηρίζει σημαντινό πρόβλημα την  αναβολή του αγώνα και τονίζει ότι η παγκόσμια ομοσπονδία προσπαθεί να ελαττώσει της συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Αναλυτικά η απάντηση, στα αγγλικά, είναι:

“Dear Pedis,

Unfortunately, I have to inform you that the ISMF only organizes international events calendar through the Federation of the country that is a member of our Federation. Therefore, it is not possible to organize the race directly with the ISMF. The cancellation of the event has caused us a big problem and we are currently seeing how we diminish its importance.

Best regards, Lluís López ” .  ”

“Ο αγώνας παγκοσμίου κυπέλλου ορειβατικού σκι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε η περιοχή μας για την προβολή του Ολύμπου ως προορισμού για αθλητικό τουρισμό. Μέτα από τρία χρόνια προσπαθειών  ο Όλυμπος και η Ελασσόνα είναι σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο χάρτη για το ορειβατικό σκι.  Είναι κρίμα να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία για την περιοχή μας” δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ