ΧΡ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ: ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η λύση για το Δημόσιο Χρέος και η Προοπτική Ανάπτυξης» αποτέλεσαν  το αντικείμενο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Λάρισα, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διοίκησης Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα.

«Μέσα από τεράστιες θυσίες καταγράφεται πλέον σταθεροποίηση και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης την ώρα που παρατηρείται αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 0,6%, επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι και παραμένει πλεονασματικό το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών», τόνισε στην τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, παραδεχόμενος ωστόσο πως «… αν και η ανεργία παρουσιάζει οριακή υποχώρηση, εντούτοις παραμένει εξαιρετικά υψηλή».

Στην ομιλία του ο κ. Σταικούρας έκανε ακόμη λόγο για κοινωνικές ανισότητες και διόγκωση της φτώχειας αναφερόμενος στην «πρόκληση και το σχεδιασμό της επόμενης μέρας»  ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του προέδρου Κ.Δ του ΟΕΕ  Κων/νου Κόλλια, ο οποίος αναφέρθηκε στην παντελή απουσία σταθερότητας από το φορολογικό πλαίσιο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Απαιτείται μια διακομματική συμφωνία δέσμευσης για φορολογική σταθερότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κόλλιας για να προσθέσει πως «… για κάποιους η πρόταση μπορεί να αγγίζει τα όρια της ουτοπίας!».

Τέλος, σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος Π.Τ Θεσσαλίας του ΟΕΕ Αιμ. Νταγιάννης έκανε γνωστό πως το προσεχές διάστημα η ανεργία και οι διαρθρωτικές αλλαγές, που αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία, θα συζητηθούν στο πλαίσιο ανάλογης εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, τοποθετήθηκαν ακόμη ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής, ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Φίλ. Σαχινίδης και ο βουλευτής Αχαΐας  του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Μίχου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ