“Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ” ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

i-ekdikisi-mias-kyrias (1)Τη Νοτιοκορεατική ταινία “Η εκδίκηση μίας κυρίας” σε σκηνοθεσία Παρκ Τσαν-Γουκ θα προβάλλει την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα και στις 9:30 το βράδυ στο Χατζηγιάννειο, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Πρόκειται για το τρίτο μέρος της «Τριλογίας της εκδίκησης» του σπουδαίου Ασιάτη σκηνοθέτη που  συμπληρώνει το παζλ που ξεκίνησε με το «Sympathy for Mr. Vengeance» και συνεχίστηκε με το «Old Boy». Η ολοκλήρωση της τριλογίας της εκδίκησης δεν έχει τη σεναριακή συνοχή του “Οld boy”, είναι όμως κινηματογραφικά πιο ενδιαφέρουσα και, παρά τη βιαιότητα κάποιων σκηνών, πιο προσιτή στο ευρύτερο κοινό. Φοβερή φωτογραφία και μουσική και ο χαμαιλεοντικός Τσοι Μιν-Σικ στο ρόλο του κακού. Η εκδίκηση μίας κυρίας είναι τόσο περίτεχνη, καλοσκηνοθετημένη και πρωτότυπη που αυτομάτως κατατάσσεται στις πιο αγαπημένες ξενόγλωσσες ταινίες. Ο Παρκ Τσαν Γουκ κατάφερε να κάνει τις κορεάτικες ταινίες τόσο ευρωπαϊκές.

Υπόθεση

Μόλις στα 19 της χρόνια η Τζα Λι Τζεουμ, θα καταλήξει στην φυλακή και για την απαγωγή και τη δολοφονία ενός παιδιού, ενεργώντας για τον μυστηριώδη κύριο Μπα-εκ, ο οποίος την πρόδωσε. 13 χρόνια στη φυλακή είναι πάρα πολλά και θα προετοιμαστεί προσεκτικά, οργανώνοντας την εκδίκησή της. Όταν αφεθεί ελεύθερη θα εξαπολύσει μια αρρωστημένη και βίαιη επίθεση με στόχο τον Μπα-εκ. Τα πράγματα όμως δεν θα είναι καθόλου απλά και ένα απίστευτα σατανικό παιχνίδι έχει στηθεί, με τους ανθρώπους να αποτελούν πιόνια σε μια δολοφονική σκακιέρα που δεν θα βγάλει κανέναν κερδισμένο.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Τσαν Γουκ Παρκ
Πρωταγωνιστούν: Λι Γέονγκ Άι, Μάε Ντου Να, Τσόι Μιν Σικ

Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Βενετίας 2005

Διάρκεια: 112′

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ