ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΓΕΩΠΟΝΟΙ1Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα παρακολούθησαν οι γεωπόνοι με εισηγητή τον  κ. Διονύσιο Βλάχο, από την Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο οποίος ανέπτυξε λεπτομερειακά τα ακόλουθα ζητήματα.

• Προδιαγραφές των καταστημάτων εμπορίας γεωργικών φαρμάκων(Προεδρικό    Διάταγμα 159/2013)

• Ηλεκτρονική συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων

• Εθνικό Σχέδιο Δράσης Γεωργικών Φαρμάκων

Οι φορείς και οι παρευρισκόμενοι έθεσαν στον κ. Βλάχο τα προβλήματα της ηλεκτρονικής καταγραφής, τις πάρα πολλές ελλείψεις των εγκρίσεων των γεωργικών φαρμάκων σε συγκεκριμένες καλλιέργειες, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα στα θέματα, που σχετίζονται μεταξύ νόμων και του ΥΠΑΑΤ και της εφαρμογής τους στην πράξη στην αγροτική  παραγωγή.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Καλόγηρος, Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κ. Ελλάδας, ο  κ. Γεωργούλας, Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Τρικάλων, ο κ. Κούντριας, Αντιπρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, ο  κ. Σταυρίδης, Προϊστάμενος του Τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας,   ο κ. Παναγούλης, Μέλος του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας & Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπονικών Συλλόγων, ο κ. Γιαννακός, Πρόεδρος των Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλίας  και ο κ. Κατσής, Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας.

Περί Εμπορίας, Συνταγογράφηση,Εθνικό Σχέδι ο Δράσης Γεωργικών φαρμάκων φ.1Την εκδήλωση διοργάνωσε  ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Γεωπονικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας, τον Γεωπονικό Σύλλογο Φθιώτιδας-Ευρυτανίας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο/Παράρτημα Κ. Ελλάδος, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωπονικών Συλλόγων (Π.Ο.Σ.Γ.) και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας  και το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κ. Ελλάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ