ΣΥΝΕΚ: ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Ανακοίνωση της Γραμματείας Λάρισας για το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΕΛΜΕ

101_0599Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε όλες  τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις  εκλογές της 18ης Δεκέμβρη για την εκλογή νέου Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Λάρισας. Χαιρετίζουμεεπίσης  τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές. Η  ενίσχυση της παράταξής μας, η πρώτη  θέση  και οι 3 έδρες στο νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας , δημιουργούν νέα δεδομένα  και μεγάλες ευθύνες.

Ως  ΣΥΝΕΚ θα συνεχίσουμε  να υπηρετούμε με συνέπεια το εκπαιδευτικό κίνημα, διεκδικώντας ενωτικά με κάθε μορφής αγώνα, την στήριξη του δημόσιου σχολείου, τα εργασιακά  μας δικαιώματα  και  την αξιοπρέπειά μας.

Θεωρούμε  ότι με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών  της 18ης Δεκέμβρη, δόθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που διαλύουν τις ζωές όλων των εργαζόμενων και αποδοκίμασε αυτούς που εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.

Έστειλαν  μήνυμα ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των καταστροφικών μνημονιακών  πολιτικών  και ταυτόχρονα μήνυμα Ελπίδας για ένα αύριο αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και Δημοκρατίας!

Το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ χρειάζεται να δώσει σημαντικές μάχες, για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως διαθεσιμότητα-απολύσεις των συναδέλφων,το «νέο» Λύκειο,η τράπεζα θεμάτων, η Αξιολόγηση-χειραγώγηση κ.α. Σωτήρες και μεσσίες δεν υπάρχουν. Πρέπει να ξεφύγουμε από κάθε λογική ανάθεσης και εν λευκώ εκπροσώπησης. Οι περιστάσεις απαιτούν δράση συλλογική από ΟΛΟΥΣ. Η συμμετοχή μας σε όλες τις διαδικασίες του σωματείου ,η στήριξη και  η συσπείρωση γύρω από   την ΕΛΜΕ, είναι η αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη ενός κινήματος ανατροπής της καταστροφικής πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!

Οι ΣΥΝΕΚ   αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ευθύνες και προσδοκίες  που μας  ανέθεσε ο κλάδος,  θα αναλάβουμε με ωριμότητα και ευθύνη αυτό το ρόλο. Θα συνεχίσουμε με ενότητα,συνεργασία,κοινή δράση  και προγραμματικές συγκλίσεις για μια  ενωτική, αγωνιστική πορεία του συνδικάτου.

Μέσα από τη λειτουργία του σωματείου μας , την  ΕΛΜΕ, και  την καθημερινή δουλειά θα συνεχίσουμε τον αγώνα  μας για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε  για μια άλλη εκπαίδευση και μια άλλη κοινωνία που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της νεολαίας, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος ή συναδέλφισσα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ