ΜΕ ΤΟ 1/6 ΤΟΥ ΠΕΡΥΣΙΝΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ!!!

ΣάπκαςΕυχάριστη έκπληξη και απορίες προκαλεί ο οικονομικός απολογισμός των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η αντιδημαρχία πολιτισμού στο δήμο Λαρισαίων, αφού το πλούσιο πρόγραμμα που έχει αγκαλιαστεί από μικρούς και μεγάλους εκτελείται με το 1/6 του περυσινού προϋπολογισμού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι φέτος οι εκδηλώσεις κόστισαν 15.000 ευρώ, έναντι 90.000 ευρώ που είχαν δαπανηθεί πέρυσι για εκδηλώσεις την περίοδο των γιορτών.

Πραγματικά τεράστια η διαφορά αν αναλογιστεί κανείς ότι το φετινό πρόγραμμα και πλούσιο και πολυποίκιλο είναι, αποδεικνύοντας το χιλιοειπωμένο ότι ο πολιτισμός δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά θέμα σχεδιασμού φαντασίας και συμμετοχών.

Αναμφισβήτητα αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στον αντιδήμαρχο κ. Πάνο Σάπκα.

Οι σημερινές εκδηλώσεις

msla311:00 «Τα τρία δώρα»

Δημ. Κουκλοθίασος ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ

(εισιτήριο: 3€ – ξενάγηση στο Μουσείο Κούκλας)

Μύλος του Παππά – Κουκλοθέατρο ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ

11:30 Παραδοσιακή ορχήστρα & Σύνολο πνευστών

Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας (Περιφέρεια Θεσσαλίας & Εμπορικός Σύλλογος)

Πλατεία Ταχυδρομείου

11:00 Φιλαρμονική (Γιώργος Μηνάς)

πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού

13:00 «Χριστουγεννιάτικα τραγούδια του κόσμου»

Σύνολο έντεχνης μουσικής (Ελένη Εξάρχου)

Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Κεντρική πλατεία

13:30 «Κινηματογραφικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια»

Σύνολο μουσικής κινηματογράφου (Φρόσω Α. Κτιστάκη)

Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Κεντρική πλατεία

14:00 «Feliz Navidad» – Σχολές Χορού της πόλης

Κεντρική πλατεία

17:00 Παιδικό δρώμενο – Χόριππος

Κεντρική πλατεία

Μουσικές στο δρόμο και παράσταση για παιδιά τη Δευτέρα

big bandΟι εορταστικές εκδηλώσεις της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων “Χριστούγεννα στην πόλη – Κάθε μέρα γιορτή” συνεχίζονται και τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου με μουσικές στο δρόμο για όλους και θεατρική παράσταση – εικαστικό εργαστήρι για τα παιδιά στο Θέατρο ΟΥΗΛ.

Συγκεκριμένα:

Στις 12:00 «Χριστουγεννιάτικη jazz» από το Σύνολο τζαζ, την περίφημη Big Band του Μουσικού Σχολείου Λάρισας με τη διεύθυνση του καθηγητή Βασίλη Νίκου, μπροστά από το Α΄ Αρχαίο Θέατρο.

Την ίδια ώρα, στις 12:00 θα κάνει “φασαρία” το έτερο εξαιρετικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, το Σύνολο κρουστών με τη διεύθυνση του καθηγητή Γιάννη Μακρυγιάννη στον πεζόδρομο Φρίξου & Δευκαλίωνος.

Στις 17:30 θα παρουσιαστεί σε μορφή θεατρικής παράστασης το μουσικό παραμύθι της Λητώς Τσακίρη – Παπαθανασίου  «Οι θαλασσινές ιστορίες του καπετάν Νικόλα» στο Θέατρο ΟΥΗΛ (Α.Γαζή & Κουμουνδούρου)  με τη συμμετοχή της Μουσικής Σχολής Open Αrt. Θα ακολουθήσει εικαστικό εργαστήρι κατασκευής καραβιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ