ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

diathesi 20.12.14 - CopyΟι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την τελευταία διάθεση προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» στη Σκεπαστή Αγορά και την ταλαιπωρία πολλών καταναλωτών στη διαδικασία διάθεσης του ελαιόλαδου:

«Προβληματισμένοι από την εικόνα της τελευταίας διάθεσης προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» (μεγάλες ουρές κυρίως στα ταμεία των παραγωγών λαδιού, αγανάκτηση από μέρος συμπολιτών) θα θέλαμε να σας πούμε ότι:

  • Αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη, όχι για τη δική μας οργάνωση (με το ίδιο σύστημα δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα στην προηγούμενη διάθεση), αλλά για την συμπεριφορά των παραγωγών που μετέφεραν το άγχος σ’ εμάς με την καθυστερημένη εξυπηρέτηση στα ταμεία και την άρνησή τους να εξυπηρετούνται οι πολίτες παράλληλα και από τα δύο φορτηγά. Επίσης, για το γεγονός ότι με την πρόθεση να μη μείνει κανένας παραπονεμένος, αφήσαμε να φτάσουν οι παραγγελίες λαδιού σε ύψος ρεκόρ. (Σε επόμενη προσφορά προϊόντος με πολύ μεγάλη ζήτηση ή θα τεθεί πολύ χαμηλότερο όριο παραγγελιών, ή θα παραταθούν οι ώρες διάθεσής του).
  • Αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη από πολλούς εθελοντές μας, γιατί τους θέσαμε σε τέτοια σωματική και ψυχική δοκιμασία. Γιατί, μόνο εμείς γνωρίζουμε πόσες μέρες πριν οργανώθηκε αυτή η διάθεση, πόσες ώρες χρειάστηκαν για τις επαφές με τους παραγωγούς, τη διαχείριση των ηλεκτρονικών παραγγελιών, τις απαντήσεις στα ηλεκτρονικά μηνύματα, τη μεταφορά όλου του απαραίτητου υλικού εξοπλισμού και το οκτάωρο στήσιμο μέσα στο κρύο στους χώρους στάθμευσης, τη γραμματεία, τα ταμεία και –ιδιαίτερα-τη φορτοεκφόρτωση (δεν μεταφορτώνονται εύκολα δεκάδες τόνοι λαδιού και κρεμμυδιών). Επιπλέον, υπέστησαν ψυχική δοκιμασία από το ξέσπασμα πάνω τους λίγων αγανακτισμένων συμπολιτών μας.
  • diathesi 20.12.14 (1) - CopyΑισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε το παράπονό μας για τη συμπεριφορά ελάχιστων –ευτυχώς – που μας αντιμετώπισαν σαν υπαλλήλους τους ή σαν …κακούς μπακάληδες και όχι σαν εθελοντές που επιτελούμε μαζί με τους πολίτες που προσέρχονται στις δράσεις μας κοινωνικό έργο. Οι ίδιοι είναι που δεν μπορούν να καταλάβουν πως αφήνουμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας και ξοδεύουμε προσωπικό χρόνο και χρήμα (δεν έχουμε χορηγία για καύσιμα και κινητά) για να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη εδώ και τρία χρόνια. Κρίνοντας με βάση τον εαυτό τους εξακολουθούν να μας προσβάλλουν διαδίδοντας ότι δουλεύουμε για χρήματα ή για ένα 5λιτρο λάδι ή ένα τσουβάλι κρεμμύδια!!! (Αλήθεια, γιατί δεν έρχονται μαζί μας για να μοιραστούμε μαζί τους αυτό …το σημαντικό αντάλλαγμα;).
  • Σκεφτήκαμε ορισμένοι από εμάς, δεν σας το κρύβουμε, να γυρίσουμε στην αλληλεγγύη …της γραβάτας, χωρίς τριβές, υποψίες, ψυχοσωματική κόπωση και πιέσεις. Αλλά οι σκέψεις αυτές εξανεμίστηκαν σε λίγες ώρες στο υπόγειο της «Στέγης Αλληλεγγύης», όπου στεγάζεται το δωρητήριο τροφίμων των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας». Εκεί, γέμισε ένα δωμάτιο με τα 180 5λιτρα λαδιού που χάρισαν οι εθελοντές με τον κόπο τους και οι καταναλωτές με την υπομονή τους. Εκεί, γέμισε ο τόπος χαμόγελα από τις οικογένειες άνεργων που τα παρέλαβαν μαζί με σακούλες τροφίμων και κρεάτων –για πρώτη φορά – για να περάσουν αξιοπρεπώς τις γιορτινές μέρες.

Συνεχίζουμε … γι’ αυτούς σήμερα, για μας αύριο. Καλή χρονιά σε όλους μας με ανθρωπιά, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ