ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ καθηγητών για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας

δακεΜαζί με τις ευχαριστίες μας προς όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και στις  εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Λάρισας την Πέμπτη 18/12/2014,  νοιώθουμε την ηθική υποχρέωση να ζητήσουμε εκ μέρους όλων μια συγγνώμη για την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν τόσο από την αργοπορία στην έναρξη της συνέλευσης ( κατά μιάμιση ώρα)  όσο και από την καθυστέρηση και το γενικευμένο αλαλούμ που επικράτησε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Είναι πια φανερό ότι το ”αριστερό προεδρείο” της ΕΛΜΕ Λάρισας έβαλε τον πήχη πολύ χαμηλά και αποδείχτηκε κατώτερο των περιστάσεων. Η έλλειψη και του στοιχειώδους ακόμη προγραμματισμού για την οργάνωση της γενικής συνέλευσης και η απουσία συντονισμού   της ψηφοφορίας δημιούργησαν «ουρές» που έφταναν μέχρι το προαύλιο του σχολείου και για όση ώρα επικρατούσε αυτό το σκηνικό του χάους και της αταξίας οι εκπαιδευτικοί περίμεναν στο κρύο με διάχυτη δυσφορία κυρίως για την έλλειψη σεβασμού με την οποία αντιμετωπίστηκαν από τους  υπεύθυνους για την ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

Η Δ.Α.Κ.Ε  Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας περίμενε η επινίκια επιστολή του “αριστερού  προεδρείου” της ΕΛΜΕ να συνοδεύεται κι από διατύπωση μιας ειλικρινούς,  δημόσιας συγγνώμης προς τους εκπαιδευτικούς που ταλαιπωρήθηκαν.

Δυστυχώς, δεν το έπραξαν! Είμαστε σίγουροι ότι λόγοι συνδικαλιστικής δεοντολογίας, εκπαιδευτικού ήθους και αξιοπρέπειας του σωματείου μας, το επιβάλλουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ