ΔΥΟ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση της περιφερειακής οργάνωσης Θεσσαλίας των Οικολόγων Πράσινων

σαμαραςνΑρκετοί είναι αυτοί που βιάζονται να πουν ότι χάθηκε η Πολιτική Οικολογία, την εξαφάνισαν οι εσωκομματικές διαμάχες των Οικολόγων Πράσινων και η διάσπασή τους, την ξέκανε η συμμετοχή αυτών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και η παρουσία άλλων οικολογικών σχημάτων πρώην «συντρόφων» σε άλλες προεκλογικές συνεργασίες.

Η αλήθεια είναι ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι πέρασαν μια μακρά δύσκολη και επίπονη περίοδο με μεγάλο πολιτικό και εσωκομματικό κόστος. Δεν ήρθε, όμως, ούτε το τέλος τους ούτε το τέλος της Πολιτικής Οικολογίας. Και δεν θα μπορούσε, βέβαια, όταν τόσο στη χώρα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι ανάγκες για την ύπαρξή της δυστυχώς αυξάνονται διαρκώς. Άλλωστε, η επιτυχία που σημείωσαν για ακόμη μια φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με την εκλογή αρκετών περιφερειακών συμβούλων και του πρώτου Πράσινου Δημάρχου στην Κοζάνη, δείχνει ότι είναι ακόμη παρούσα.

Στην τωρινή εκλογική συγκυρία η Πολιτική Οικολογία προτάσσει την ανάγκη για την αλλαγή διακυβέρνησης της χώρας με τρεις βασικούς άξονες: άμεσα μέτρα κατά της λιτότητας, αναδιαπραγμάτευση του χρέους, επανεκκίνηση της οικονομίας με στροφή της σε μία βιώσιμη κατεύθυνση. Άξονες που θέτουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, αλλά και οι Ευρωπαίοι Πράσινοι, προκειμένου να συμβεί μια συνολική στροφή στην Ευρώπη από τη μονομερή λιτότητα προς μια ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Έτσι, οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπορεύονται με το ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχουν με 20 υποψήφιούς τους στα ψηφοδέλτιά του σε 17 περιφερειακές ενότητες της χώρας και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καλώντας τους συμπολίτες τους να στηρίξουν την πορεία προς αυτή τη διακυβέρνηση, να μην δειλιάσουν από το φόβο που σπέρνουν τα κυβερνητικά κόμματα στην απελπισία τους να κρατηθούν στην εξουσία, να εκτιμήσουν ότι αυτή τη φορά είναι η ευκαιρία να δοκιμάσουμε ως λαός ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης και μια κυβέρνηση με έννοια για τον άνθρωπο, τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον, τα δημόσια αγαθά, την ποιότητα ζωής, την αξιοπρέπειά τους – προσωπική και εθνική.

Οι αξίες αυτές, ως προτεραιότητες και της Πολιτικής Οικολογίας, αποτυπώνονται και στη συνεργασία των δύο κομμάτων στα 22 σημεία που συμφωνήθηκαν προκειμένου να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση και έκαναν τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά για «αλλαγή παραδείγματος» και για «συνεργασία ιστορική σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Χαρακτηριστικά, άλλωστε, είναι και τα μηνύματα των Ευρωπαίων Πράσινων και του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για τέλος της λιτότητας, ελάφρυνση και βιωσιμότητα του χρέους, μεταρρυθμίσεις για τον πράσινο μετασχηματισμό τις ελληνικής οικονομίας, παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, μηνύματα που τονίστηκαν εκ νέου στην πρόσφατη συνάντηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλη με τον συμπρόεδρο της Ομάδας των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο Φιλίπ Λαμπέρτς, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο μετά από αίτημα του πρώτου.

Η Πολιτική Οικολογία, λοιπόν, είναι παρούσα και συμβάλλει ενεργά στον ερχομό της ελπίδας. Για να προχωρήσει η Ελλάδα, για να αλλάξει η Ευρώπη.

Στη Θεσσαλία οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με δύο υποψηφίους, τον Αριστοτέλη (Τέλη) Τσόγκα στην Καρδίτσα και τον Νίκο Σαμαρά στη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ