ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟ Κ.Υ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

000_0031Συναγερμός έχει σημάνει στις τοπικές κοινωνίες του Τυρνάβου και του Αμπελώνα εξαιτίας των επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία έλλειψη γιατρών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα τόσο στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου όσο και στο ιατρείο του Αμπελώνα.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι και όπως σχετικά είχε γράψει το paidis.com,  στο κέντρο υγείας πέραν της μόνιμης έλλειψης οδοντιάτρου, από την προηγούμενη εβδομάδα μετατέθηκε και η παιδίατρος με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε μία περίοδο έξαρσης της γρίπης, αλλά και σε μία χρονιά που ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται στους δημόσιους φορείς υγείας.

Και ενώ στον Τύρναβο υπάρχει η συγκεκριμένη έλλειψη γιατρών, στον Αμπελώνα η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική αφού στο ιατρείο έμεινε μόνο ένας γιατρός ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τις ανάγκες τουλάχιστον 100 ασθενών και επισκεπτών καθημερινά.

Εξαιτίας της επικίνδυνης αυτής κατάστασης έντονος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της δημοτικής αρχής δήμου Τυρνάβου που διαπιστώνει την πλήρη διάλυση της δημόσιας υγείας σε επίπεδο δήμου, εξαιτίας της διαμορφωθείσας κατάστασης που δεν τιμά μία πολιτισμένη χώρα.

23012015208Μάλιστα σήμερα ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος του προβλήματος κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στο ιατρείο του Αμπελώνα όπου συνομίλησε με τη γιατρό αλλά και με ασθενείς.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Σαρχώσης εξέφρασε την πλήρη ανησυχία του για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο σήμερα να μην υπάρχουν γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Σαρχώσης τόνισε ότι είναι απαράδεκτο στο βωμό των όποιων μνημονιακών επιταγών και στην προσπάθεια επίτευξης δημοσιονομικών στόχων να διαλύεται η δημόσια υγεία.

Μάλιστα αυτή του την ανησυχία και τις ενστάσεις μετέφερε στον διοικητή των νοσοκομείων Θανάση Μητσιό ζητώντας την άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και του ιατρείου Αμπελώνα με ιατρικό προσωπικό ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται αν συναντηθεί για το ίδιο θέμα και με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότ τον κ. Σαρχώση στις επισκέψεις του συνόδευαν η πρόεδρος του δ.σ. Ρ. Σουρλατζή, ο αντιδήμαρχος Κ. Χρυσοβέργης και η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αμπελώνα Τ. Νταλαμπέκα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ