ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

Ανακοίνωση των τομεακών οργανώσεων Λάρισας του κόμματος

ΚΚΕΟι Κομματικές Οργανώσεις Λάρισας χαιρετίζουν όλους εκείνους κι εκείνες που κατόρθωσαν να περάσουν τις συμπληγάδες της ψεύτικης ελπίδας και του φόβου, με φορείς, ως γνωστό το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, και να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Το εκλογικό αποτέλεσμα που καταγράφει το ΚΚΕ επιβεβαιώνει μια τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ με νέους ψηφοφόρους, που εκφράστηκε και στις ευρωεκλογές του Μάη του 2014. Μας γεμίζει ρεαλιστική αισιοδοξία.

Όσοι νίκησαν  το ρεύμα που επικρατούσε δηλαδή «ποια κυβέρνηση- ποιος διαπραγματευτής», ψηφίζοντας πρώτη φορά ΚΚΕ, μέσα σ΄αυτές τις συνθήκες σκληρής πόλωσης και ταυτόχρονα προσπάθειας πλαγιοκόπησης δυνάμεων του ΚΚΕ,  πρέπει να το συνεχίσουν.

Το ΚΚΕ αύριο θα είναι εδώ, όπως ήταν και χθες, να καταθέτει στη Βουλή και στο κίνημα το αυξημένο ποσοστό του πανελλαδικά και στο νομό Λάρισας, στη Βουλή για αληθινή, λαϊκή αντιπολίτευση. Θα είναι εδώ, όπως ήταν και χθες  για κάθε εργατοϋπάλληλο, επαγγελματία κι αγρότη, νέο και νέα που συνθλίβεται απ’ αυτή την πολιτική ανεξάρτητα από την επιλογή του στην κάλπη.

Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος μειωμένων απαιτήσεων, στην ουσία υπό αίρεση, για την πορεία της νέας κυβέρνησης με το ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβερνητική εναλλαγή δεν είναι αλλαγή υπέρ του λαού. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της χώρας στην ΕΕ και στους δανειστές και αυτό θα είναι ανάσα για το σύστημα, σε μια κρίσιμη στιγμή για το λαό και το κίνημα του. Η κυβερνητική εναλλαγή στην Ελλάδα θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του ανταγωνισμού στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη για τη μετάβαση σε μια λιγότερο περιοριστική πολιτική, τη λεγόμενη «ποσοτική χαλάρωση», που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Η εξοικονόμηση πόρων που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε και η ΝΔ δεν υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, αλλά την εξοικονόμηση πόρων που θα πάνε στην στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αρνητική εξέλιξη αποτελεί το ποσοστό των ναζιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Υπάρχει σοβαρή ευθύνη σε εκείνους τους μηχανισμούς του συστήματος και του κεφαλαίου που στήριξαν ή ανέχθηκαν την εμφάνισή της. Ευθύνη έχουν και όσοι τη στήριξαν ή την ανέχτηκαν  το προηγούμενο διάστημα με σκοπό την αλίευση ψήφων. Το ΚΚΕ θα πολλαπλασιάσει τις πρωτοβουλίες του στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, στη νεολαία, ώστε να αποκαλυφθεί ο χαρακτήρας της.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ