ΤΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΒΙΟΧΗΜΟι μαθητές  της   Γ2 τάξης του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου  πραγματοποίησαν στις 16  Ιανουαρίου 2014 επίσκεψη στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο  πλαίσιο  διημερίδας  υποδοχής σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ν. Λάρισας, που διοργάνωσε το συγκεκριμένο Τμήμα του  Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας. 

Οι μαθητές ,μαζί με το διευθυντή του σχολείου κ. Σιαφαρίκα Παύλο και τις καθηγήτριες  Καρακώστα  Ελισσάβετ και Μαγαλιού Ελένη,  ενημερώθηκαν αρχικά για τις επιστήμες της Βιοχημείας και της Βιοτεχνολογίας και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του τμήματος από τον επίκουρο καθηγητή της Βιοχημείας κ. Μπαλατσό Νικόλαο.

Κατόπιν ξεναγήθηκαν και στα ερευνητικά εργαστήρια όπου  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μικρά πειράματα επίδειξης βιοχημείας και βιολογίας, να εξετάσουν δείγματα σε μικροσκόπια, να φτιάξουν βακτηριακές καλλιέργειες σε τριβλία, να δουν το εντομοτροφείο και να ενημερωθούν για τα ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος από μέλη ΔΕΠ, υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος. Ήταν μια επίσκεψη που ενθουσίασε τους μαθητές ,τους προκάλεσε να εντάξουν το συγκεκριμένο τμήμα στους μελλοντικούς τους στόχους και ελπίζουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να συνεχίσει αυτή την αξιόλογη προσπάθεια να παραμένει ανοικτό  και στο  μαθητικό κοινό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ