ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Η ΕΠΟ ΑΦΑΙΡΕΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ!!!

10885398_1514254895521832_3879529415177324762_nΑνάστατη είναι η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου  Κένταυρος Λάρισας, η οποία επαναδραστηριοποιήθηκε  μετέχοντας στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής  Γυναικών, από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Π.Ε της ΕΠΟ της αφαιρεί εννέα ολόκληρα χρόνια μετά 3 βαθμούς υλοποιώντας σχετική απόφαση που αφορούσε στο σωματείο όταν αυτό αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής!

Ομάδα- θρύλος στα τέλη  της  δεκαετίας  του ’80 ο Κένταυρος, που με τη στήριξη του αείμνηστου Γιώργου Χαροκόπου και την προπονητική καθοδήγηση του Στ. Μπακούια μεσουρανούσε στο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, έχοντας στις τάξεις της παίκτριες κλάσης, βασικά στελέχη της Εθνικής Ελλάδος όπως η Λίτσα Μπρισίμη, η Άσπα  Καλέση, η Βίκυ Σκαρλάτου κ.ά., στέφθηκε πανάξια πρωταθλήτρια την περίοδο 1987- 1988.

Από τότε μπήκε πολύ… νερό στ’αυλάκι  ή μάλλον δεν μπήκε καθόλου, οι «ρομαντικοί» του χώρου μας τελείωσαν, η ΕΠΟ συνέχιζε να… σφυρίζει κλέφτικα για το γυναικείο και την περίοδο 2005-2006 ο Κένταυρος δεν «κατεβαίνει» σε 3 ματς, μηδενίζεται και το ποινολόγιο της ΕΠΟ γράφει -3 βαθμούς.

Εννέα χρόνια μετά κάποιοι με την ίδια τρέλα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της παλιάς παίκτριας και νυν προπονήτριας του συλλόγου Βούλας Μαρινοπούλου ξαναστήνουν από το μηδέν  το σύλλογο, μετέχουν στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και βλέπουν και ψηλά και μακριά, σε αντίθεση με τους… κοντόφθαλμους της Ομοσπονδίας!

Μόλις 3 βαθμούς από την κορυφή και με ένα ματς λιγότερο, το σίγουρο είναι πως ο Κένταυρος δεν θα το αφήσει έτσι. Επισήμως πάντως απόφαση δεν έχει κοινοποιηθεί, ενώ εάν οι πληροφορίες ευσταθούν ο σύλλογος θα ζητήσει νομική βοήθεια προχωρώντας σε κατάθεση σχετικής  ένστασης.

Και κάτι τελευταίο για τους «προύχοντες» της ΕΠΟ. Βοά το πανελλήνιο από περιπτώσεις σωματείων που εν μία νυκτί… βαπτίστηκαν στην «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» και βγήκαν λευκές περιστερές δίχως χρέη και ποινές στην πλάτη τους για να κάνουν κάνα δυό  χρονάκια το… αγροτικό  τους στη Γ’ Εθνική και να επιστρέψουν μετά βαΐων  και κλάδων  στα σαλόνια της Superleague(τρομάρα σας!). Στον  Κένταυρο εξαντλήθηκε το… αδέκαστο της διαδικασίας?

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ