NATIONAL GEOGRAPHIC: ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΝΥΧΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΞΕΝΥΧΤΙΣκέφτεσαι να ταξιδέψεις. Εχεις κουραστεί από την καθημερινότητα και θέλεις να «ξεφύγεις» λιγάκι, αλλάζοντας παραστάσεις. Φυσικά αναρωτιέσαι ποιος μέρος ενδείκνυται, όχι μόνο για ξεκούραστες διακοπές, αλλά και για αχαλίνωτο ξενύχτι!

Το National Geographic έφτιαξε για τους αναγνώστες του μία λίστα με τις πόλεις, όπου η νυχτερινή ζωή είναι κι η καλύτερη. Οι δέκα πόλεις που σαγηνεύουν τους επισκέπτες τους, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είναι:

1. Δουβλίνο, Ιρλανδία

Στριμωγμένη ανάμεσα στο κολέγιο του Τρίνιτι και την παλιά πόλη, η γειτονιά του Temple είναι γεμάτη από μπάρ και κλάμπ, όπου οι ντόπιοι και οι ξένοι διασκεδάζουν μέχρι το πρωί. Η μπύρα ρέει άφθονη και μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι στο Brazen Head, την παλαιότερη παμπ της Ιρλανδίας που ιδρύθηκε το 1198.

2. Βελιγράδι, Σερβία

Στα ποτάμια της Λευκής Πόλης, όπως μεταφράζεται το όνομα του Βελιγραδίου, πλέουν τα Plavovi, ποταμόπλοια που έχουν μετατραπεί σε μπαρ, ενώ για όσους θέλουν να χορέψουν υπάρχουν τα κλαμπ της μεταβιομηχανικής εποχής στην περιοχή Savamala.

3. Λα Παζ, Βολιβία

Ο επισκέπτης που θα αψηφήσει το υψόμετρο και θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Βολιβίας θα έχει την ευκαιρία να διαλέξει ανάμεσα στις τυπικές ταβέρνες της πόλης, τα μπαρ που στεγάζονται σε νεοκλασικά στο κέντρο της πόλης και στις αναρίθμητες ντισκοτέκ που βρίσκονται στην περιοχή Malecon.

4. Σάο Πάολο, Βραζιλία

Από μια τέτοια λίστα δε θα μπορούσε να λείψει η μεγαλούπολη της Βραζιλίας με τις παραδοσιακές βραζιλιάνικες ταβέρνες και με ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα που έχουν μόνο μπαρ. Η γειτονιά Bohemian Vila Madalena είναι αυτή που προσελκύει τους νέους, ενώ για όσους θέλουν μια πιο σκοτεινή εκδοχή της νυχτερινής διασκέδασης, υπάρχει η Rua Augusta.

5. Σαν Χουάν, Πόρτο Ρίκο

Η πλατεία της γειτονιάς La Placita de Santurce είναι το σημείο της πόλης που συνδυάζει φαγητό και διασκέδαση, με τα μπαρ να γεμίζουν από κόσμο που δεν αργεί να λικνιστεί στους γρήγορους ρυθμούς της σάλσα.

6. Γκόα, Ινδία

Οταν ο ήλιος δύει και τα αστέρια φωτίζουν τις παραλίες της παραθαλάσσιας πόλης της Ινδίας, οι παραλίες γεμίζουν με νέους που χορεύουν στους έντονους ρυθμούς της ηλεκτρονικής μουσικής. Για αυτούς που επιθυμούν πιο χαλαρή διασκέδαση υπάρχουν και πιο ήσυχες παραλίες, όπου μπορούν να απολάυσουν την παγωμένη μπύρα τους υπό το φως του φεγγαριού.

7. Ιμπιζα, Ισπανία

Η πόλη της Ισπανίας είναι η πρωτεύουσα των party animals. Οι πιο διάσημοι Dj’s παίζουν μουσική για τους δεινούς χορευτές,σε τεράστιες ντισκοτέκ, των οποίων οι πίστες καλύπτονται από αφρό ή ανοιγούν στην μέση για να αποκαλύψουν τεράστιες πισίνες.

8. Χιούστον, Τέξας

Ηη πόλη προσφέρει μια ποικιλία από μπαρ και μουσικές σκηνές για τους νυχτόβιους. Στην Washinton Avenue,ο επισκέπτης θα μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε μουσικές σκηνές όλων των ειδών και τα πολυάριθμα μπαρ.

9. Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Οι παλιές αγορές, Μοδιάνο και Λαδάδικα, ζωντανεύουν από τους ήχους διαφόρων μουσικών και οι πιο απαιτητικοί μπορούν να καταφύγουν στις κοντινές παραλίες για να απολαύσουν το πότο τους με θέα την θάλασσα ή να χορέψουν στα μοντέρνα κλάμπ.

10. Μπακού, Αζερμπαϊτζάν

Το Μπακού προσφέρει την καλύτερη νυχτερινή ζωή στους επισκέπτες αυτής της πλευράς του Καυκάσου. Τα μπαρ και τα κλαμπ είναι ανοιχτά μέχρι το πρωί και οι καλόκαρδοι ντόπιοι διασκεδάζουν μαζί με τους επισκέπτες μέχρι το πρωί.

IMAGE EDITOR: Στέλιος Δημητροκάλλης, thetoc.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ