ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

βασαπΌλα δείχνουν, λοιπόν, πως το βαρύ, ομολογουμένως, κλίμα για την χώρα μας αλλάζει! Αυτή η αλλαγή του κλίματος φάνηκε τόσο από την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας και Γαλλίας, Γιάννης Βαρουφάκης και Μισέλ Σαπέν, αντίστοιχα, όσο και από την ηχηρή παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τονίζει πως μόνο με ανάπτυξη μπορεί η Ελλάδα να βγει από το τέλμα.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην γαλλική πρωτεύουσα, φάνηκε να υπάρχει σύγκλιση απόψεων, με τον Μισέλ Σαπέν να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και τον Γιάννη Βαρουφάκη να τονίζει πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

Κατάργηση της τρόικας!

Εκτός από τις πολύ σημαντικές δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα, “βόμβα” ήρθε να ρίξει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος φέρεται να θέλει να καταργήσει την τρόικα!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Handesblatt και σύμφωνα με πηγές περιβάλλοντος του ίδιου, ο Γιούνκερ επιθυμεί να “τελειώσει” την τρόικα.

Σε αυτό, φέρεται να συμφωνεί και το Βερολίνο. “Πρέπει το γρηγορότερο να βρούμε εναλλακτική λύση να τίθενται στο μέλλον γενικοί οικονομικοί και πολιτικοί στόχοι, κάτι με το οποίο συμφωνούν και στη γερμανική πρωτεύουσα. Όλα αυτά αν η Ελλάδα συμφωνήσει να τηρήσει τις μέχρι τώρα συμφωνίες”, τονίζει ο κ. Γιούνκερ, όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής φαίνεται πως συμφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα όχι όμως με το κούρεμα.

newsit  με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ