ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΟΓΩ “ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥ” ΠΗΝΕΙΟΥ

pinios_IMG_0307Σε συναγερμό είναι οι υπηρεσίες της περιφέρειας Θεσσαλίας βλέποντας ότι ο Πηνειός συνεχίζει να φουσκώνει εξαιτίας των βροχοπτώσεων στα ορεινά των Τρικάλων με αποτέλεσμα περισσότερα από 5.000 στρέμματα στον κάμπο των Τρικάλων έχουν πλημμυρίσει. 

Ειδικά στο ύψος των Μεγάλων Καλυβίων, η περιοχή έχει μετατραπεί σε λίμνη και πλέον η προσπάθεια όλων στρέφεται στο να προστατευτεί το χωριό. Ο Πηνειός ποταμός έχει υπερχειλίσει καλύπτοντας τη γέφυρα στα Μεγάλα Καλύβια και μεγάλο μέρος του δρόμου που ενώνει τα Τρίκαλα με την Καρδίτσα, μέσω Μαγούλας. Παράλληλα στα ορεινά τα προβλήματα έχουν να κάνουν κυρίως με τις κατολισθήσεις. Μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων επιχειρούν διαρκώς, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν πολλά.

Επίσης λόγω υπερχείλισης του Πηνειού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κλοκοτού και Φαρκαδόνας, του δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων αγροτική περιοχή καλλιεργήσιμης και μη έκτασης, πενήντα περίπου στρεμμάτων, αλλά και τμήμα της επαρχιακής οδού Κλοκοτού Τρικάλων – Μαραθέας Καρδίτσας κατακλύστηκαν με νερά με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην Επ. οδό Κλοκοτού Τρικάλων – Μαραθέας Καρδίτσας (ύψους γέφυρας Κλοκοτού )να μην είναι εφικτή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη προστασία των διερχομένων ατόμων και οχημάτων από το σημείο. Η στάθμη των υδάτων είναι ανοδική.

Εξαιτίας αυτών των μεγάλων ποσοτήτων νερού που χύνονται στον Πηνειό στην περιφέρεια εκφράζουν φόβους για εκδήλωση μέσα στις επόμενες ημέρες πλημμυρικών φαινομένων και σε άλλες περιοχές και ειδικά στην περιοχή Πηνειάδας – Κουτσοχέρου που συχνά αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω του φουσκωμένου Πηνειού.

pinios_IMG_0321Οι αρμόδιοι στην περιφέρεια παρακολουθούν την εξέλιξη της στάθμης του νερού ακόμη και στη Λάρισα που προς το παρόν δεν είναι απειλητική και δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ