ΚΑΤΗΦΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε βαρύ κλίμα και με έκδηλη την αγωνία σε εκφράσεις και τοποθετήσεις πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων στα Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Υπαλλήλων- Εμποροϋπαλλήλων  ν. Λάρισας.

«Βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία κήρυξης πτώχευσης της επιχείρησης μετά από αίτηση των προμηθευτών, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για υπαναχώρηση ορισμένων», ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της συνέλευσης, ενώ όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι δεν προχωρούν σε ανάλογες κινήσεις  λόγω  του κόστους και του χρονοβόρου της διαδικασίας.

«Το θέμα είναι κυρίως οικονομικό, ενώ ψίθυροι που κάνουν λόγο για «πλάτες» του ΕΚΛ στην εργοδοσία είναι τελείως ανυπόστατοι», υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναμονή της ανακοίνωσης των απαιτήσεων των προμηθευτών και της έναρξης των πλειστηριασμών προκειμένου να προχωρήσουν στη διεκδίκηση χρημάτων.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης επανήλθε και το θέμα της καταβολής έκτακτου επιδόματος στους εργαζόμενους της επιχείρησης, το οποίο θα τεθεί εκ νέου σε επικείμενη συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ενώ εκφράσθηκε και η έντονη δυσαρέσκεια όλων για το γεγονός πως οι εργαζόμενοι στα Σ/Μ δεν συμπεριλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και σχετικές ελαφρύνσεις από ΔΕΗ και ΔΕΥΑΛ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ