ΛΑΚΗΣ ΚΟΥΡΕΤΖΗΣ «ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Χρόνια τώρα προσπαθούμε να μάθει και να μάθει και να μάθει το παιδί, μα πότε επιτέλους θα ζήσει; Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι γίνεται ορατή η πρότασή του και μεις καλούμαστε να την ακούσουμε, άλλωστε μην ξεχνάμε πως μέσα σε κάθε μαθητή υπάρχει ένα παιδί και αν το παραβλέψουμε αργά ή γρήγορα θα χάσουμε και το παιδί και το μαθητή!».

Αυτά υποστήριξε μεταξύ άλλων την Πέμπτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Το θεατρικό παιχνίδι ως μέσο συναισθηματικής στήριξης και αισθητικής καλλιέργειας του παιδιού και εργαλείο στην ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων», που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας , ο Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωστός παιδαγωγός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Λάκης Κουρετζής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Το ωραιότερο κείμενο ενός παιδιού δεν είναι άλλο από μια μουτζούρα που ιχνογραφεί…», κατέληξε ο κ. Κουρετζής, ενώ την ομιλία του πλαισίωσε η Ομάδα ψυχοπαιδαγωγικής  ενημέρωσης και εμψύχωσης «Έκφραση» με δρώμενα θεατρικού παιχνιδιού.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αντιδημαρχία  Κοινωνικής Πολιτικής και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ