ΝΕΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 1 ΕΚ. € ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΑΙ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

εξοπλισμόςΔημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, η προμήθεια του νέου εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας  προϋπολογισμού 1 εκ ευρώ (με ΦΠΑ). Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια  Εξοπλισμού Αναισθησιολογικού τμήματος και χειρουργείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας-Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ‘’Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο’’.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα, εξοπλίζουμε με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Ως αιρετή Περιφέρεια στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Τα έργα αφορούν εξοπλισμό για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Θεσσαλίας και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Με τα νέα μηχανήματα βελτιώνουμε την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και συντελούμε στην αρτιότερη λειτουργία των τμημάτων των νοσοκομείων. Ευελπιστούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα να γίνουν γρήγορες διαδικασίες από τη διοίκηση των Νοσοκομείων για να τρέξει γρήγορα το πρόγραμμα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, διαφορετικά η ευθύνη της μη προμήθειας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που έχουμε εντάξει στο τρέχων ΕΣΠΑ θα είναι μεγάλη, εις βάρος των Θεσσαλών ».

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Αναισθησιολογικό τμήμα και τα Χειρουργεία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας “Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο”. Το Αναισθησιολογικό τμήμα και τα Χειρουργεία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας λειτουργούν σε χώρους του 2ου ορόφου της συνδετήριας πτέρυγας. Παραδοτέα της Πράξης :  έξι Μηχανήματα αναισθησίας, δέκα συσκευές παρακολούθησης ασθενών, (μόνιτορ), μία φορητή συσκευή παρακολούθησης, έξι προβολείς χειρουργείων, τρεις ειδικές χειρουργικές κλίνες – τραπέζια, ένα φορητό σύστημα υπερηχοτομογραφίας, τέσσερις συσκευές διαθερμίας, ένας κλίβανος θερμοευαίσθητων, ένας λαπαροσκοπικός πύργος, τέσσερις συσκευές θέρμανσης ασθενούς, και ένας κλίβανος αυτόκαυστος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ