ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΣΤΑ ΔΕΛΕΡΙΑ

IMG_20150225_120401Αμεση ήταν η αντίδραση της διευθύντριας Περιβάλλοντος του δήμου Τυρνάβου Δ. Γιοβρή στην καταγγελία περιοίκων των Δελερίων για το κούρεμα πλατάνου πίσω από την εκκλησία. Στην ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι δεν έγινε επιλεκτικό κούρεμα, επισημαίνοντας τα εξής:

Από τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Τυρνάβου επισημαίνεται ότι η επέμβαση στο δένδρα της Τ.Κ. Δελερίων και συγκεκριμένα στον πλάτανο που βρίσκεται πίσω από τα ΚΑΠΗ Δελερίων δεν έγινε στα πλαίσια καλλωπισμού των δένδρων αλλά στα πλαίσια της έργου απομάκρυνσης των επικίνδυνων δένδρων που βρίσκονται στην οικιστική ζώνη του Δήμου Τυρνάβου.

Τα επικίνδυνα δένδρα στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις αποκλάδωσης ή ολικής απομάκρυνσης έχουν επισημανθεί  4μελήεπιτροπή του Δήμου Τυρνάβου (που απαρτίζεται από τον πρόεδρο της κάθε Δημοτικής Ενότητας, από τη Δ/ντρια Περιβάλλοντος, τον προϊστάμενο του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου και υπάλληλο του Τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου Τυρνάβου). Το πρωτόκολλο της επιτροπής με τις ενέργειες που θα γίνουν σε κάθε δένδρο έχει επικυρωθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις από το Δασαρχείο Λάρισας (για τα δένδρα που βρίσκονται σε χώρους πρασίνου) και από τη Πολεοδομία Τυρνάβου (για τα δένδρα που βρίσκονται σε οικιστικά οικόπεδα).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα 2 πλατάνια που βρίσκονται πίσω από το ΚΑΠΗ Δελερίων. λόγω του μεγάλου ύψους τους θα πρέπει να αποκλαδωθούν (κλαδευτούν)  αυστηρά σύμφωνα με τις υποδείξεις  τις επιτροπής  και του Δασαρχείου Λάρισας. Τα δένδρα της Τ.Κ. Δελερίων στα οποία θα γίνει παρέμβαση είναι τα εξής:

Π         ΕΠΙΣΗΜΑΣΜΕΝΑ ΔΕΝΔΡΑ ΓΙΑ ΚΟΠΗ Η ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΔΕΛΕΡΙΩΝ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΥΡΝΑΒΟ 1 ΙΤΙΑ ΚΛΑΙΟΥΣΑ ΚΟΨΙΜΟ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ 2 ΠΛΑΤΑΝΟΣ – ΜΟΣΧΟΙΤΙΑ ΚΟΨΙΜΟ
ΚΑΠΗ 2 ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΛΑΔΕΜΑ
ΠΑΡΚΟ 1 ΑΚΑΚΙΑ ΚΛΑΔΕΜΑ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 1 ΠΕΥΚΟ ΚΟΨΙΜΟ
ΠΑΡΚΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 1 ΔΑΜΑΣΚΗΝΙΑ ΚΟΨΙΜΟ
1 ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ ΚΛΑΔΕΜΑ
1 ΠΕΥΚΟ ΚΟΨΙΜΟ
ΠΕΡΑ ΜΑΧΑΛΑΣ 1 ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΛΑΔΕΜΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ 1 ΑΚΑΚΙΑ ΚΟΨΙΜΟ
ΠΑΡΚΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΠΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ 1 ΠΕΥΚΟ ΚΟΨΙΜΟ
2 ΠΛΑΤΑΝΟΣ-ΠΕΥΚΟ ΚΛΑΔΕΜΑ
ΠΑΡΚΟ ΠΡΟΣ ΡΟΔΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 1 ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΛΑΔΕΜΑ

Οι ενέργειες απομάκρυνσης των επικίνδυνων δένδρων στην Τ.Κ. Δελερίων θα ολοκληρωθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Άρα σε καμία περίπτωση δεν έγινε επιλεκτική επέμβαση στο συγκεκριμένο δένδρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ