ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΜΕ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μετά από 20 μήνες οι πόρτες του υπουργείου άνοιξαν για τους εκπαιδευτικούς και μάλιστα χωρίς ΜΑΤ

DSC_2315 (Αντιγραφή)Κοινή αντιπροσωπία  του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, συναντήθηκαν χθες  το μεσημέρι στις 15:00, με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Κατά τη συνάντηση αυτή, το πρώτο θέμα που τέθηκε και κυριάρχησε, ήταν το θέμα των διαθεσιμότητων, όπου παρουσιάστηκαν τα αιτήματά,σύμφωνα με τα υπομνήματα της Συντονιστικής Επιτροπής και της ΟΛΜΕ.

Από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας κ.κ. Μπαλτά και Κουράκη, δόθηκαν οι παρακάτω απαντήσεις:

Γίνεται προσπάθεια με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα της επαναφοράς της μισθοδοσίας των 85.

Στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας (πολυνομοσχέδιο) θα περιλαμβάνεται ρύθμιση που θα αφορά την επανασύσταση των οργανικών θέσεων των 50 καταργημένων ειδικοτήτων και τη  τοποθέτηση των εκπαιδευτικών -που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα- σε αυτές. Τονίστηκε πως με το ίδιο νομοσχέδιο θα επανέλθουν και οι Τομείς και οι ειδικότητες Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής-κομμωτικής στο ΕΠΑΛ

Το Υπουργείο Παιδείας, ήδη, (υιοθετώντας τις προτάσεις που έστειλε η ΟΛΜΕ) επεξεργάζεται το νομοσχέδιο και σε 15-20 μέρες θα πάει στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Μετά θα ακολουθήσει η κοινοβουλευτική διαδικασία: Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ολομέλεια. Υπολογίζεται ότι σε ενάμισι έως δύο μήνες θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Οι επανατοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα-απόλυση θα συνυπολογιστούν στις 15.000  νέες προσλήψεις που προβλέπονται για το 2015. Σ’ αυτό το σημείο έγινε συζήτηση και ξεκαθαρίστηκε ότι, θα επανατοποθετηθούν με το μισθό που παίρνανε πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα.

DSC_2132 (Αντιγραφή)Όσον αφορά τα λεχθέντα του Κ. Κουράκη σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι “θα επανασυσταθούν σχεδόν όλες οι ειδικότητες”, ο ίδιος διευκρίνισε ότι το “περίπου ίδιες” έχει να κάνει με την προσθήκη και νέων ειδικοτήτων π.χ. αγροτικής ανάπτυξης και κατέληξε λέγοντας “δεν υπαινίσσομαι τίποτα, δεν υπονομεύω τίποτα, δεν έχω κρυφή ατζέντα”.

Ο Υπουργός παιδείας ανέφερε ότι: “υπάρχουν μηχανισμοί στα Υπουργεία που δεν τους ελέγχουμε ακόμα” σ’ αυτούς αποδόθηκε η έκδοση των νέων πινάκων του ΑΣΕΠ και η χθεσινή εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Δ/βάθμιας σχετικά με την πρόσκληση των “διπλοθεσιτών” διαθέσιμων για επιλογή θέσης!!  Στο σημείο αυτό  διαβεβαίωσε -σύμφωνα και με τη χτεσινή παρέμβαση του κ. Κατρούγκαλου- ότι η διαδικασία της “κινητικότητας” παύει να υπάρχει.

Δήλωσαν ότι βλέπουν Θετικά την επαναφορά στις οργανικές θέσεις που κατείχαν, όλων όσων έχουν μεταταγεί (σε διοικητικές θέσεις ή με την προκήρυξη 6/13) και όσων έχουν πρόωρα συνταξιοδοτηθεί,  μετά από  αίτησή τους.

Αναγνώρισαν δε, ότι είναι δίκαιο το αιτήμά για την πλήρη αποκατάστασή. (αναδρομική καταβολή του 25% του μισθού) δεν δεσμεύτηκαν σχετικά.

Δημήτρης Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ