ΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ  Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΟΔΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

AERODROMIOUΔόθηκε σήμερα σε κυκλοφορία η ανακατασκευασμένη οδός Αεροδρομίου και Γεωργιάδου από το Γ.Ν.Λ έως την  οδό Ηρώων Πολυτεχνείου , που  αποτελούν  τμήμα του έργου «Κατασκευή Oδού Καράγιωργα , Τεχνικού Τ1 & Οδού Αεροδρομίου» προϋπολογισμού σύμβασης 12.128.068,02(με ΦΠΑ )», με ανάδοχο  την εταιρία «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΕ» με επιβλέπουσα Υπηρεσία  τη Δ/νση Τεχνικών Έργων  Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το τμήμα των οδών  Αεροδρομίου και Γεωργιάδου  που ανακατασκευάστηκε έχει συνολικό μήκος  700 μέτρων. Η τυπική διατομή  της οδού έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση που διαχωρίζονται στο μεγαλύτερο τμήμα της με διαχωριστική κεντρική νησίδα μεταβαλλόμενου πλάτους 1,00μ -4,00μ. Επίσης έχουν κατασκευαστεί εκατέρωθεν της οδού  και πεζοδρόμια μεταβαλλόμενου  πλάτους  για την εξυπηρέτηση κίνησης των πεζών .

Η ηλεκτροφωτισμένη οδός  με τέσσερις λωρίδες  κυκλοφορίας, ο σηματοδοτούμενος  ισόπεδος κόμβος στη συμβολή  της  με την 31 Αυγούστου, οι  πεζοδιαβάσεις  και τα πεζοδρόμια, αναβάθμισαν την περιοχή, παρέχοντας την καλύτερη πρόσβαση προς το κέντρο της Λάρισας  τόσο για τους πεζούς όσο  και τους οδηγούς, δίνοντας τη δυνατότητα ευκολότερης πρόσβασης  στους χώρους  αναψυχής   της  κοίτης  του ποταμού Πηνειού.

Όσον αφορά την συνέχιση  και ολοκλήρωση  των εργασιών της εργολαβίας :

Αναμένεται σύντομα  η  συνέχιση των ασφαλτικών εργασιών  επί του κυκλικού κόμβου  των οδών Καράγιωργα –   Εσωτερικός Δακτύλιος Λάρισας – Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου.

Ενώ η ολοκλήρωση της οδού Καράγιωργα  και η χρήση της, είναι  εξαρτώμενη από την  απαλλοτρίωση  εκτάσεων του Δήμου Λαρισαίων στην έξοδο της οδού και την σύνδεση της με την  ΠΕΟ Αθηνών –Θεσσαλονίκης .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ