ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ‘’Ο ΚΟΨΟΔΕΝΤΡΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ’’

ροντΑνακοίνωση με την οποία επιτίθεται στη δημοτική αρχή Τυρνάβου για τις κοπές δένδρων, εξέδωσαν οι σύμβουλοι της παράταξης «Δράση Πολιτών» Στέλιος Ροντούλης, Ανδρέας Ξηρομερίσιος και Θεόδωρος Λάππας. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Σχετικά πρόσφατα η νέα δημοτική αρχή του Τυρνάβου αποφάσισε την κλάδευση των επικινδύνων δένδρων για τους γνωστούς ευνόητους λόγους.

Η ‘’Δράση Πολιτών’’, αφού διατύπωσε εύλογες επισημάνσεις και απιφυλάξεις, αναφορικά με τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε να συντρέχουν σε μια τέτοια δράση, συμφώνησε επί της αρχής, για να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα ανυπόπτων πολιτών και για να αποφευχθούν, επιπροσθέτως, τυχόν δυσάρεστες υλικές βλάβες.

Αλίμονο, όμως. Οι αγαθές προθέσεις μας δεν στάθηκαν αρκετές να αναχαιτίσουν τις αλλεπάλληλες ‘’γκάφες’’ της δημοτικής αρχής, καθόσον οι δημοτικοί ‘’φωστήρες’’ μετέτρεψαν μια αυτονόητη δράση σε μια εχθρική προς το περιβάλλον εκτρωματική συμπεριφορά.

Αντί να γίνουν λελογισμένες ενέργειες, η δημοτική αρχή πυροδότησε το μένος και την οργή των πολιτών, οι οποίοι έκπληκτοι είδαν υγιή δένδρα δεκαετιών να καταστρέφονται άνευ λόγου και αιτίας.

Έτσι, για παράδειγμα από τα Δελέρια και τα Πλατανούλια, η ‘’Δράση Πολιτών’’ έγινε δέκτης εντόνων παραπόνων από την τοπική κοινωνία, η οποία κυριολεκτικά βοά εναντίον του κ. Σαρχώση. Οι κάτοικοι των Δελερίων είδαν πλατάνια τριάντα και πλέον ετών να πληγώνονται βάναυσα και οι κάτοικοι των Πλατανουλίων αναγκάστηκαν, έπειτα από συνεννοήσεις με τη ‘’Δράση Πολιτών’’, να αντιδράσουν εντόνως, για να διασώσουν το μοναδικό και υπέροχο δάσος τους από την καταστροφική μανία ενός ‘’κοψοδέντρη’’ δημάρχου.

Τελικά, φαίνεται ότι η δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση δεν μπορεί να υλοποιήσει σωστά ούτε τις απλούστερες των αποφάσεών της. Αντιθέτως, εμφανίζεται ιδιαιτέρως ικανή σε τρία πράγματα: πρώτον, στην απόκρυψη στοιχείων από τα δημοτικά συμβούλια, δεύτερον, στο τέντωμα της καρναβαλικής τέντας και, τρίτον, στη συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση δημοτικών δομών και υπηρεσιών.

Είναι κρίμα. Όμως, πανθομολογουμένως, ο Τύρναβος βρίσκεται στα χέρια ανικάνων. Η ‘’Δράση Πολιτών’’ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ευελπιστεί να ξυπνήσουν οι υπνώττοντες. Σε τελική ανάλυση, αφού δεν μπορούν να κάνουν καλό, τουλάχιστον ας μην διογκώνουν το κακό. Εξάλλου, τα δέντρα δεν τους φταίνε σε τίποτα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ