ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

000_0112Την ικανοποίησή τους για την διοργάνωση των εκδηλώσεων του φετινού καρναβαλιού και του μπουρανί εξέφρασαν σήμερα τα μέλη της ομάδας που πλαισιώνει την αντιδημαρχία πολιτισμού με στόχο την υλοποίηση πολιτιστικών γεγονότων προβολής του Δήμου Τυρνάβου και η οποία θα αναλάβει και τη διοργάνωση των υπόλοιπων ουσιαστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται σε ετήσια ή διετή βάση στο δήμο Τυρνάβου.

Η ομάδα αποτελείται από τους Κ. Κουλιό αντιδήμαρχο πολιτισμού, Ι. Καλιαρδού γραμματέα πολιτιστικών, Μ. Γρηγοριάδου υπεύθυνη συντονισμού και προώθησης, Β. Σαμουλαδά  υπεύθυνο οργάνωσης, Τ. Μπλάντα υπεύθυνο καλλιτεχνικής δημιουργίας,  Γ. Κιτσούλη υπεύθυνο εικαστικών παρεμβάσεων και Γ. Παπαλέξη υπεύθυνο χορηγιών και υποστήριξης.

Ο κ. Κουλιός ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους δημιουργούς των εκδηλώσεων και τόνισε ότι το 2016 θα γίνει μια ακόμη καλύτερη διοργάνωση.

“Στο φετινό ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – ΜΠΟΥΡΑΝΙ  συμμετείχαν 20 πληρώματα και 2.100 καρναβαλιστές, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και σκόρπισαν απαράμιλλο κέφι. Η τεχνική και αισθητική των αρμάτων κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, δίνοντας ένα ακόμη δείγμα  των δυνατοτήτων των δημιουργών.

Η πρώτη προσπάθεια για ένα ολονύκτιο πάρτι στην κεντρική πλατεία της πόλης στέφθηκε με επιτυχία. Οι μουσικές και οι χοροί κράτησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχίστηκαν κατά την  διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας, στα δρώμενα της οποίας είχαν καθοριστική και σημαντική συμβολή, όπως πάντα, οι μπουρανίτες του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Γαϊτανάκι-Μπουρανί.

Τα δρώμενα του Καρναβάλι Μπουρανί αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα και το κύριο γεγονός επισκεψιμότητας στην πόλη του Τυρνάβου. Επομένως, αποτελεί στοίχημα και θα καταβάλουμε ιδιαίτερες προσπάθειες σε ενέργειες προώθησης και αποτελεσματικότερης προβολής. Ιδιαίτερη επίσης σημασία δίνουμε στο σχεδιασμό και την οργάνωσή τους με τρόπο που θα ευνοεί την βιωσιμότητά τους αλλά και την περαιτέρω κοινωνική και οικονομική τους ανταποδοτικότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουλιός.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο κ. ΚΟυλιός και τα μέλη της ομάδας ανακοίνωσαν και το πρόγραμμα των υπόλοιπων εκδηλώσεων που θα γίνουν σημεία αναφοράς για όλο το δήμο και οι οποίες είναι:

Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα από 28 έως 30 Αυγούστου 2015

Μεταξύ τυρού και αχλαδιού στα Πλατανούλια από 18 – 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ελευθέρια στο Δαμάσι 3 και 4 Οκτωβρίου 2015

Τζαρτζάνεια 7 και 8 Νοεμβρίου 2015

Ημέρες οίνου και αποσταγμάτων 20 – 22 Νοεμβρίου 2015.

Τα μέλη της ομάδας τόνισαν ότι στόχος είναι να διοργανωθεί και μια γιορτή κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι σε συνεργασία με τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ