Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

beligradi2Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της προώθησης του Θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος στη διεθνή αγορά, έλαβε μέρος στην 37η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ‘’International Fair Of Tourism’’ του Βελιγραδίου, από τις 19-2-2015 έως 22-2-2015, με δικό της περίπτερο ως συνεκθέτης του ΕΟΤ.

Η συγκεκριμένη τουριστική έκθεση, ανταποκρινόμενη στα διεθνή πρότυπα, σημείωσε μεγάλη επιτυχία φέτος αφού φιλοξένησε πάνω από 1.000 εκθέτες προσελκύοντας ταυτόχρονα και ένα  μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλα τα μέρη του κόσμου. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας από τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σημειώνεται  ότι η τουριστική αγορά της Σερβίας αποτελεί μία αγορά-στόχο για τον ελληνικό τουρισμό και μια παραδοσιακή αγορά για την Θεσσαλία.

Διανεμήθηκαν στους ενδιαφερόμενους έντυπα και πληροφοριακό υλικό από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες που τους  ενημέρωναν για τον πολιτισμό της περιοχής, την πλούσια παράδοσή της και τους τουριστικούς της προορισμούς.

beligradiΤο Περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας συγκέντρωσε  το ενδιαφέρον των επισκεπτών που εστιάστηκαν, μεταξύ των άλλων, στις φυσικές ομορφιές της περιοχής και στο μοναδικό φυσικό ανάγλυφο καθώς και στις  διάφορες  μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο ιστορικός, ο ιαματικός, ο συνεδριακός.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης <<παρουσιάστηκαν>> και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες του  περιπτέρου, θεσσαλικά κρασιά, τσίπουρο και παραδοσιακά εδέσματα.

Στην αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πέραν των μελών της αποστολής, συμμετείχαν και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό στα παράλια του Νομού Λάρισας, το Πήλιο και τη Σκόπελο,  στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με tour operators και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Υπήρξε έντονο το  ενδιαφέρον για τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας γιατί προσφέρουν στους επισκέπτες και τη δυνατότητα εναλλακτικών επιλογών, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας   επισκέφτηκε ο Έλληνας Πρέσβης στη Σερβία κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης, ο οποίος συνεχάρη την αποστολή και τους επαγγελματίες για την άρτια οργάνωση και την  άριστη παρουσία τους.

Στην αποστολή συμμετείχαν, από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κ.Μαρία Κόντου, η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ.Ωραιοζήλη Ψύρρα, καθώς και πολλοί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με τον  τουρισμό στην περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ