ΝΕΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΗΘΗ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Γράφει ο Δημήτρης Παπαποστόλου, π. πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας Λάρισας

παπαποστολουΗ  ΕΚΚΙΝΗΣΗ Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας  προεκλογικά έκανε σημαία «… την αλλαγή συμπεριφορών, στάσεων και νοοτροπιών, που είχαν επικρατήσει και γαλουχήσει τον κλάδο μας τις προηγούμενες δεκαετίες και τον έφεραν στη σημερινή κατάσταση».

Μετεκλογικά τα ωραία λόγια τα μεγάλα πήγαν περίπατο.

Για πρώτη φορά στα τοπικά συνδικαλιστικά χρονικά Πρόεδρος Συλλόγου και Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ  είναι το ίδιο πρόσωπο. Είναι τα νέα συνδικαλιστικά ήθη που διδάσκουν οι συνάδελφοι της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι προεκλογικά πρότειναν: « Οι εκλεγμένοι αιρετοί αντιπρόσωποι στην ΑΔΕΔΥ που κάνουν χρήση του δικαιώματος της τριετούς συνδικαλιστικής άδειας, να δύνανται στο διάστημα αυτό – με τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας – να παραμένουν στη διάθεση της υπηρεσίας της Α/θμιας Εκπαίδευσης για να προσφέρουν έργο, καλύπτοντας κενά απουσιαζόντων σε σχολεία.

…αν θέλουμε να αλλάξει κάτι, πρέπει να το προσπαθήσουμε όλοι μαζί! ¨»

Λίγες μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων των νέων Αιρετών της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας και στο ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας  « ένα αόρατο χέρι » αφαίρεσε την παραπάνω παράγραφο  από την Ιδρυτική Διακήρυξη στην Ιστοσελίδα της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ Π.Ε. Λάρισας.

Σήμερα ,γιατί δεν προτείνουν  -με τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας – να παραμένουν στη διάθεση της υπηρεσίας της Α/θμιας Εκπαίδευσης και οι Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ και ειδικά οι Αιρετοί του ΑΠΥΣΠΕ για να προσφέρουν έργο, καλύπτοντας κενά απουσιαζόντων σε σχολεία ;Δεν τους βολεύει τώρα;

Δεν πρέπει να ξεχνούν οι συνάδελφοι της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ότι οι συνάδελφοι  εκπαιδευτικοί έχουν και γνώση και κρίση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ