ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ… ΤΕΧΝΗ!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑλήθεια πως θα σας φαινόταν ένας σκύλος από… ψαλιδισμένα τραπουλόχαρτα ή η φιγούρα ενός Καραγκιόζη με το χαρακτηριστικό μακρύ του χέρι φτιαγμένο από κουτάκια αναψυκτικών?

Ομπρέλες, βρύσες, πετονιές, κουτάκια αλουμινίου, παλιές εφημερίδες, γρανάζια ποδηλάτου και τσαλακωμένες λαμαρίνες, σκουπίδια με λίγα λόγια έγιναν τέχνη στα μάτια 40 και πλέον καλλιτεχνών που με χιούμορ, τόλμη, ευρηματικότητα και φαντασία έδωσαν ένα απίστευτο αποτέλεσμα σε έπιπλα, κοσμήματα, κατασκευές και όλα αυτά με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών!

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα  σε συνεργασία με τη Δ/νση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου διοργάνωσε την μοναδική έκθεση με τίτλο «ΣΚΟΥΠίδια  αλλιώς… Ανακύκλωση Τέχνης», πρωτότυπες καλλιτεχνικές  δημιουργίες με βασική ιδέα την ανακύκλωση, αποδεικνύοντας στην πράξη πως «τα σκουπίδια του ενός είναι οι… θησαυροί κάποιου άλλου».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚαι επειδή όταν οι άνθρωποι αποφασίζουν να συνεργαστούν οι ιδέες γεννιούνται πιο εύκολα από τη γιορτή της ανακύκλωσης δεν θα μπορούσε να λείψει η παιδική φαντασία!

Ήδη σε συνεργασία της ΔΠΛ  με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπ/ση Λάρισας οι μαθητές ανέλαβαν δράση και τα αποτελέσματα των εργαστηρίων που στήθηκαν θα εκτεθούν σύντομα στο φουαγιέ της Πινακοθήκης.

Η «Ανακύκλωση Τέχνης» θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου και μέχρι να απολαύσετε από κοντά τις απίστευτες δημιουργίες πάρτε μια γεύση από τα όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός!!

Ειρήνη Παπουτσή

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ