ΔΙΚΤΥΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑνοιχτή σύσκεψη με στόχο τη συγκρότηση Δικτύου Ριζοσπαστών Αγροτών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας με πρωτοβουλία του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υπεύθυνος Αγροτικού του κόμματος Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «… η προσπάθεια σε πρώτη φάση γίνεται σε επίπεδο νομού, με στόχο τη διεύρυνση του δικτύου σε Πανθεσσαλικό  και Πανελλαδικό επίπεδο μέχρι τις 29 Μαρτίου, οπότε και η επέτειος της εξέγερσης του Κιλελέρ».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν αγρότες και κτηνοτρόφους  και τονίστηκε η ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης με παράλληλη διεκδίκηση και κατάθεση προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤέλος αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός ξεκαθαρίζοντας πως «… το όλο θέμα δεν έχει καμία σχέση με τις ενισχύσεις, οι οποίες θα πληρωθούν κανονικά», αφού το ζήτημα έχει να κάνει με αποθέματα από το πρόγραμμα «Μπαλτατζή» που μεταφέρθηκαν σε άλλη τράπεζα για καλύτερο επιτόκιο.

Το Δίκτυο Ριζοσπαστών Αγροτών προτείνει μεταξύ άλλων, ριζική αλλαγή στην πολιτική της ΚΑΠ, αναδιάρθρωση της παραγωγής με παράλληλη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους της και ενθάρρυνση συλλογικών μορφών οργάνωσης και αυτοοργάνωσης  με έμφαση στην ανασυγκρότηση του συνεργατικού κινήματος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ