ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΡΟΒΗΡΟ ΜΑΝΘΟΥΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

manthoulis3Ως παράδειγμα προς τους νεότερους και πηγή νέων προοδευτικών ιδεών για την ανθρωπότητα χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τον διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη Ροβήρο Μανθούλη. Ο τελευταίος, επισκέφθηκε το γραφείο του περιφερειάρχη στο πλαίσιο της έλευσής του στη Λάρισα επ’ αφορμή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, αρωγός του οποίου είναι η περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός υποδεχόμενος τον φημισμένο σκηνοθέτη «η έλευση του κ. Μανθούλη αποτελεί μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή για εμάς στη Λάρισα και τη Θεσσαλία αλλά και για το θεσμό που εγκαθιδρύσαμε η περιφέρεια μαζί με την Artfools, τους χορηγούς και τους εθελοντές.

Ένας μεγάλος και καταξιωμένος σκηνοθέτης βρίσκεται εδώ σήμερα. Αυτό δείχνει ότι το Φεστιβάλ Κινηματογράφου παίρνει άλλη μορφή, έχει διεθνοποιηθεί πλέον. Γι’ αυτό είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, γιατί πιστέψαμε σε αυτό το θεσμό και στις θεσσαλικές δυνάμεις που ενώθηκαν και πέτυχαν. Αυτό είναι μεγάλο πράγμα για ένα τόσο ισχυρό μέσο έκφρασης όπως ο κινηματογράφος.

Ο κ. ΡοβήροςΜανθούλης είναι ιδιαίτερη προσωπικότητα και σαφώς αποτελεί ιδιαίτερη τιμή που βρίσκεται εδώ. Αποτελεί παράδειγμα και ξέρετε… τέτοια παραδείγματα για τους νεότερους, αποτελούν πηγή νέων προοδευτικών ιδεών για την ανθρωπότητα».

Από την πλευρά του ο κ. Μανθούλης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στη Λάρισα, εκτιμώντας πως «το φεστιβάλ θα είναι πολύ ενδιαφέρον και για τις ταινίες και για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται. Όλα αυτά μαζί μου δίνουν μία ευχάριστη εικόνα που θα πάρω μαζί μου φεύγοντας» κατέληξε ο σκηνοθέτης.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας χάρισε στον κ. Μανθούλητο  λεύκωμα του Γήση Παπαγεωργίου για τις Ελληνικές Παραδοσιακές φορεσιές της Θεσσαλίας.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ