ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΝΑΣΙΩΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. ΔΕΥΑΛ

νασιωκαςΜιλώντας χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης κ. Έκτορας Νασιώκας χαρακτήρισε την πολιτική της νέας δημοτικής αρχής στη ΔΕΥΑΛ ίδια και απαράλλακτη με την πολιτική της απελθούσας δημοτικής αρχής.

«Όταν μιλάμε για τη ΔΕΥΑΛ» τόνισε ο κ. Νασιώκας «μιλάμε για μια επιχείρηση με προϋπολογισμό που ξεπερνά το 50% του προϋπολογισμού ολόκληρου του Δήμου, έχει καθοριστική σημασία για θέματα δημοσίας υγείας των πολιτών μας και παράλληλα θα μπορούσε να αποτελέσει τον καταλυτικό παράγοντα για ανάπτυξη και κοινωνική παρέμβαση στην πόλη μας. Αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο της δημοτικής αρχής για να ξεκολλήσουμε από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση.

Ο προϋπολογισμός που συζητάμε είναι πρόχειρος. Δεν συνοδεύεται από εισηγητική έκθεση. Δεν καθορίζονται στόχοι και προοπτικές. Δεν καταγράφεται απολογισμός ή έλεγχος της προηγούμενης περιόδου. Είναι ένας υπηρεσιακός προϋπολογισμός χωρίς έμπνευση και νέες ιδέες.»

Στη συνεχεία ο κ. Νασιώκας πρότεινε στον Δήμαρχο, αντί να ακολουθήσει την πεπατημένη και να διορίζει συμβούλους τους παράγοντες της παράταξής του, να προκηρύξει τις θέσεις των συμβούλων της ΔΕΥΑΛ και να προσλάβει εξειδικευμένους στην αποστολή της επιχείρησης επιστήμονες, που δόξα τω Θεώ υπάρχουν πάρα πολλοί στην πόλη μας. Όσο για το κοινωνικό τιμολόγιο της επιχείρησης ο κ. Νασιώκας υπερψήφισε την πρόταση για ελάφρυνση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα να επεκταθεί και σε φοιτητές και σπουδαστές που κατοικούν στη Λάρισα με αυστηρά βεβαίως εισοδηματικά κριτήρια.

Συγχρόνως ο επικεφαλής της «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» ανακοίνωσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την απόφαση της παράταξής του να αποσύρει τον εκπρόσωπό της από το Δ.Σ. της επιχείρησης, για τον τρόπο που ο Δήμαρχος επέλεξε να συγκροτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο, ακριβώς αντίθετα με τη λογική που συγκροτήθηκαν όλα τα άλλα Δ.Σ. των επιχειρήσεων και των οργανισμών του Δήμου.

Έτσι στη ΔΕΥΑΛ η πρώτη και δεύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης έχουν στο Δ.Σ. από ένα τακτικό μέλος, η τρίτη παράταξη ένα αναπληρωματικό μέλος, η τετάρτη ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος, ενώ η πέμπτη παράταξη δεν έχει κανένα μέλος. Το θέμα είχε θέσει ο κ. Νασιώκας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον περασμένο Οκτώβριο χωρίς όμως μέχρι τώρα να υπάρξει διόρθωση μιας τέτοιας απαράδεκτης και αντιδεοντολογικής παρέμβασης. Ο κ. Νασιώκας αναρωτήθηκε για τη σκοπιμότητα της επιμονής της πλειοψηφίας, ώστε να επιμένει σε μια τέτοια λαθεμένη συγκρότηση του Δ.Σ. της επιχείρησης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ