ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

apostoloyΣε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις εντυπώσεις από την μεταφορά πόρων αγροτικής ανάπτυξης στην ΤτΕ, χρονοδιάγραμμα πληρωμών ύψους 275 εκατ. ευρώ περίπου, για το επόμενο διάστημα, έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης των δημοσιογράφων που καλύπτουν το αγροτικό ρεπορτάζ.
Όπως είπε ο υπουργός θα δοθούν το διάστημα από 9-11 Μαρτίου 192 εκατ. ευρώ για ενισχύσεις βάμβακος, ενώ η συνδεδεμένη θα ανέρχεται σε 68 ευρώ το στρέμμα, από 80 πέρσι, ως αποτέλεσμα της αύξησης στα καλλιεργούμενα στρέμματα.

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, επίσης, θα πληρωθεί το ποιοτικό παρακράτημα για λάδι, σκληρό στάρι και βόειο κρέας, ενώ από τις 15 έως τις 31 Μαρτίου θα καταβληθούν υπόλοιπα ενισχύσεων για το διάστημα 2010-2011 σε σηροτρόφους και μελισσοκόμους.

Επίσης το επόμενο διάστημα θα εξοφληθούν εκκρεμότητες του 2014 σε παραγωγούς βιολογικών.

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Αποστόλου, μέχρι τις 17 Μαρτίου θα πληρωθούν 25 εκ. ευρώ ως αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής, ενώ στις αρχές Απριλίου θα δοθούν 35 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς που ζημιώθηκαν το 2014 από πλημμύρες κ.λπ.

Μέχρι το Μάιο θα δοθούν αποζημιώσεις 40 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς περιοχών, όπως η Θεσσαλία, η Ήπειρος και η Στερεά Ελλάδα, ενώ όπως είπε ο κ. Αποστόλου ενδέχεται φέτος να αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΛΓΑ, λόγω των τεράστιων ζημιών στην ελληνική επικράτεια.

Τέλος, για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο (καταρροϊκός πυρετός κ.λπ) θα πληρωθούν αποζημιώσεις 13 εκατ. ευρώ μέσα στο Μάιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ