ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ Ο ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

racanh2Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πιστών στην πανήγυρη του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εκ Ραψάνης, που τελέσθηκε στην Ραψάνη την Πέμπτη, παρουσία εκπροσώπων των αρχών και τοπικών φορέων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος μίλησε για την σπουδαιότητα του μαρτυρίου και της ομολογίας ενός νέου Διδασκάλου, που όπως σημείωσε “κατηύθυνε τις ψυχές των μαθητών του στον Ιησού Χριστό και μαρτύρησε σκληρά γιατί εδίδασκε την κατά Θεόν παιδεία, μορφώνοντας τον Κύριο στις παιδικές καρδιές τους, διότι εκτελώντας πιστά το χρέος του, ήθελε συγχρόνως να δημιουργήσει γνήσια πρότυπα, αξίες και ιδανικά στα σκλαβωμένα νιάτα της εποχής του”.

Στο τέλος δε ευχαρίστησε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, που από εγγύς ή μακράν ανήλθαν στην Ραψάνη για τον εορτασμό του προστάτη της, Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εν Τυρνάβω μαρτυρήσαντος και ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους μαθητές και τις μαθήτριες μαζί με τους διδασκάλους τους,  από το σχολείο του Πυργετού, που για άλλη μια φορά έδωσαν δυναμικά το παρόν τους στον εορτασμό του προστάτη τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ