ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TEACHERS 4 EUROPE ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ EUROPE DIRECT 

TEACHERS4 ΚΟΛΑΖΤο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με την ομάδα του προγράμματος Teachers 4 Europe 2014-2015 (T4E), το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Υπουργείο Παιδείας, συμμετείχε σε επιμορφωτική συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 16ου Δημοτικού Σχολείου στη Λάρισα.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει το πρόγραμμα Teachers 4 Europe. Μέσω του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί αποκτούν τη γνώση αλλά και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διδάξουν στους μαθητές τους θέματα σχετικά με την ταυτότητα, την ιστορία, τους θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τον τρόπο αυτό, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση των αυριανών ενεργών πολιτών της Ευρώπης.

Το πρόγραμμα της συνάντησης πέρα από τη θεωρητική κατάρτιση των συμμετεχόντων και την εξοικείωση τους με τα τεχνολογικά εργαλεία που αξιοποιούνται, περιελάμβανε επίσης και τις παρακάτω εισηγήσεις:

  • “Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας  Εurope Direct”, από το μέλος της ομάδας έργου, κα. Ζωή Γιουρούκη
  • “Εκπαιδευτική παρέμβαση Άσε το γόνο να γίνει γονιός” από την  κα. Ξένια Νασίκα, ΠΕ 06 Αγγλικής Γλώσσας, Τ4Ε 2013-14
  • “Η γλώσσα προγραμματισμού Scratch στο σχεδιασμό δραστηριοτήτων για το Δημοτικό Σχολείο”, από τον καθηγητή πληροφορικής κ. Ρίζο Χαλιαμπάλια
  • “Eκπαιδευτική παρέμβαση EuroSnake από τον κ. Σταμούλη Βλάνδο, ΠΕ70,  T4E 2011-2014 & A4E 2014-2015.
  • “Εκπαιδευτική παρέμβαση Students4Europe” από τον κ. Θεοφάνη Κατσάνο, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας, T4E 2013-14 & A4E 2014-15.

Τα αποτελέσματα των εργασιών των εκπαιδευτικών θα παρουσιαστούν σε ημερίδα που θα διοργανωθεί με τη λήξη του προγράμματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ