ΔΙΧΩΣ «ΜΠΑΡΕΣ» ΚΑΙ ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (φωτο)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔίχως «μπάρες» και κάγκελα μα υπό βροχή, που έπεφτε καθ’όλη  τη διάρκεια της παρέλασης,  γιορτάστηκε σήμερα και στη Λάρισα η επέτειος της 25Ης Μαρτίου. Παρουσία του υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς  Κουίκ, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών αλλά και εκατοντάδων Λαρισαίων που αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες, η παρέλαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ πολλά σχολεία εκπροσωπήθηκαν μόνο από τη σημαία τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΝωρίτερα τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλείου  επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τιρνάβου κ. Ιγνατίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Φρουρίου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια του 11ου Λυκείου Λάρισας κ. Παρασκευή Κουφογιάννη.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΙΚ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε δηλώσεις για το διπλό εορτασμό «… του Ευαγγελισμού της Παναγιάς μας και της επανάστασης του 1821» περιορίστηκε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υφ. Επικρατείας Τέρενς  Κουίκ ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά πως «… παλέψαμε για την εθνική μας κυριαρχία και παλεύουμε για να φέρουμε το χαμόγελο στους Έλληνες», χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω πολιτικές δηλώσεις.

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

agorastos parelasiOLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτις επετειακές εκδηλώσεις της Λάρισας για τον διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επανάστασης του 1821, παρέστη ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Μετά το πέρας της παρέλασης των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, ο κ. Αγοραστός δήλωσε τα εξής: “Σήμερα είναι διπλή γιορτή. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επανάσταση του 1821. Το μήνυμα της επανάστασης ξεφεύγει από τα στενά όρια της Ελλάδας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕίναι μήνυμα προς την Ευρώπη. Αν δεν υπήρχε η επανάσταση του 1821, η Ευρώπη δε θα είχε τη μορφή και τη σύνθεση που έχει σήμερα. Θα ήταν όλα τελείως διαφορετικά. Πολέμησε και για το καλό της Ευρώπης και η Ευρώπη πρέπει αυτή τη στιγμή θα σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων και στην προσπάθεια που κάνει το έθνος μας. Παράλληλα, πρέπει όλοι οι Έλληνες να διαβάσουμε καλά την ιστορία μας.

Όπως έλεγε και ο Αντισθένης, “η συμβίωση μονιασμένων αδελφών είναι ισχυρότερη από κάθε τείχος”. Οι συμμαχίες μας και η ενότητα είναι η δύναμή μας και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες”.

Ειρήνη Παπουτσή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ