ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ «ΚΟΡΒΑΝΑΣ» ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΟΥ

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα της Περιφέρειας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Το ζήτημα έχει πιάσει… ταβάνι, ωστόσο όσο αυξάνονται οι φόροι τόσο θα αυξάνεται και το παράνομο! Ήδη 8.000 περίπτερα έχουν κλείσει την ώρα που τα έσοδα από τον καπνό άγγιξαν το 2014 τα 3,2 δις ευρώ, ενώ θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων την Πέμπτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης  που έγινε από την Περιφέρεια σε συνεργασία με την καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος», με θέμα το παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων.

Απευθυνόμενος σε ένα πυκνό  ακροατήριο ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπογράμμισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων των εμπλεκομένων προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένα τεράστιο θέμα που τα τελευταία κυρίως χρόνια οδηγεί «… σε απώλεια θέσεων εργασίας και κρατικών εσόδων ενώ παράλληλα δημιουργεί κινδύνους και για την υγεία των καταναλωτών».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπό  την πλευρά του ο εκπρόσωπος της καπνοβιομηχανίας αφού εξήρε το έργο του ΣΔΟΕ και των υπόλοιπων διωκτικών αρχών  που «… με μηδενικά μέσα έχουν να επιδείξουν σπουδαία αποτελέσματα στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού», τόνισε ότι το θέμα  είναι τεράστιο καθώς «… τα παράνομα τσιγάρα και ο λαθραίος καπνός αποτελούν μείζον πρόβλημα σε πολλές περιοχές της χώρας».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τονίστηκε και η ανάγκη δικαίωσης του αιτήματος των περιπτερούχων  που διεκδικούν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους επί των πωλήσεων καπνικών προϊόντων, καθώς αυτά αποτελούν κύριο αντικείμενο  της εργασίας τους.

Ειρήνη Παπουτσή

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ