ΚΟΓΚΡΕΣΟ: ΦΡΕΝΟ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΟΓΩ… ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΚΟΝΓΚΡΕΣΟΠλήγμα για την ελληνική διπλωματία αποτελεί το προσωρινό μπλοκάρισμα του ετήσιου ψηφίσματος του αμερικανικού Κογκρέσουγια την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, λόγω των πρόσφατων δηλώσεων του Πάνου Καμμένου. 

Ειδικότερα, οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας που αφορούσαν στην απειλή για άνοιγμα των συνόρων και στη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε παράτυπους μετανάστες (και τζιχαντιστές είχε πει) προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αν οι εταίροι διατηρήσουν την πίεση προς την Ελλάδα, προκάλεσαν το “πάγωμα” -για πρώτη φορά- του ψηφίσματος, που υιοθετείται ομόφωνα κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Βήμα, σε επιστολή του προς τον έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Χρήστο Παναγόπουλο, με ημερομηνία 24 Μαρτίου, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Ιντιάνα Νταν Κόουτς ενημερώνει ότι λόγω της ανησυχίας του για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου δεν δίνει τη συγκατάθεσή του για να εγκριθεί το ψήφισμα για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας,

“Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον σας όσο και προς το δικό μας ότι εσείς ή κάποιος άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης να σχολιάσει δημοσίως αυτές τις απειλητικές ανακοινώσεις και να αποσαφηνίσει αν αντανακλούν την τρέχουσα πολιτική και τον τρόπο σκέψης στους κόλπους της κυβέρνησής σας. Κατόπιν μίας τέτοιας αποσαφήνισης, ελπίζω ότι θα μπορέσω να υποστηρίξω το ψήφισμα της Γερουσίας για την ελληνική ανεξαρτησία”, τόνισε.

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής τονίζει ότι με τις δηλώσεις Καμμένου, απειλείται η ασφάλεια των ίδιων των συμμάχων της χώρας του.

“Δεδομένου ότι οι κάτοχοι ταξιδιωτικών εγγράφων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν επίσης να ταξιδέψουν εύκολα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απειλή αυτή επεκτείνεται στα δικά μας συμφέροντα ασφάλειας”, σημειώνει.

Αναφέρει ότι αδυνατεί να πιστεύσει ότι “παρόμοιες εξωφρενικές δηλώσεις αντανακλούν πραγματικά στην επίσημη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ