ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

logotΣε μια περιπέτεια στη χώρα των βιβλίων ετοιμάζονται να συμμετάσχουν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, την εβδομάδα εκδηλώσεων αφιερωμένη στην Παιδική Λογοτεχνία, που διοργανώνουν με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας του Παιδικού Βιβλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Κούμας».

Οι εκδηλώσεις και το …ταξίδι θα κρατήσουν από τις 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου, στο χώρο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας.

Οι βιβλιοπεριπέτειες ξεκινούν:

Την Δευτέρα 30 Μαρτίου , όπου οι μαθητές θα οδηγηθούν στο «Νησί με τα κρυμμένα μυστικά» από τη συγγραφέα Σταυρούλα Κάτσου – Καντάνη. Κι εκεί με βάρκα τη φαντασία της αφήγησης και με οδηγό σχετική ταινία θα ανακαλύψουν την πριγκίπισσα της θάλασσας και το μυστήριο της σπηλιάς, μέσα από την ομορφιά της φύσης και της φιλίας, τη δράση και την αγωνία. Για …ταξιδευτές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων  Δημοτικού.

Την Τρίτη 31 Μαρτίου, οι μικροί αναγνώστες θα μοιραστούν τις περιπέτειες του   «Ασπρόμαυρου Ζωγράφου», θα γνωρίσουν το διάσημο «Μάγο Πότε Πότε και το χαμένο Ποτέ», τη «Πριγκίπισσα Κουμ Κουάτ και τα κλεμμένα χαμόγελα» και άλλα συναρπαστικά, μέσα από τα παιχνίδια φιλαναγνωσίας που υπόσχεται η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη σε …εξερευνητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού, που θέλουν να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Την Τετάρτη 1 Απριλίου, «Ο Καραγιόζης αρραβωνιάζεται», σε δύσκολους καιρούς με …κουμπάρο τον δεξιοτέχνη καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Καραπόκη, μαθητή της Δ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας, με καλεσμένους παιδιά κάθε ηλικίας.  Δύο παραστάσεις :9.00π.μ. και 11π.μ.

Την Πέμπτη 2 Απριλίου, το ταξίδι συνεχίζουν οι εικονογράφοι Ιφιγένεια Σδούκου και Δήμητρα Εξάρχου …στάσεις σε εικόνες που μπορούν να γίνουν παραμύθι, γεμάτο συναισθήματα και μυστικά που κρύβονται στον πολύχρωμο κόσμο της εικονογράφησης. Για ταξιδευτές με χρώματα, Ε΄ και Στ΄ τάξεων  Δημοτικού.

Την Παρασκευή 3 Απριλίου, ήρθε η ώρα του λαϊκού παραμυθιού και της ποίησης. Η Ευδοκία Ποιμενίδου- Χατζηδημητρίου θα μας ταξιδέψει στο παρελθόν με μια υπέροχη αφήγηση, που η ποιήτρια Ελένη Χριστούλα- Πατελοδήμου μαζί με τα παιδιά θα την μεταμορφώσουν σε ποίημα. Για μικρά παιδιά των Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων  Δημοτικού.

Στο 2ο όροφο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργήσει Έκθεση Παιδικού Βιβλίου και Ζωγραφικής των παιδιών των Λεσχών Πολιτισμού (μαθητών Δημοτικού) με θέμα το παιδικό βιβλίο.

Χορηγός των εκδηλώσεων η Ένωση Βιβλιοπωλών Λάρισας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ