ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Από τους ενεργούς πολίτες και μαθητές του σχολείου φυλακής

polΑκόμη μια προεόρτια περίοδο οι “Ενεργοί Πολίτες Λάρισας” λένε ΝΑΙ στο κάλεσμα για συμμετοχή στο χωριό συλλογικοτήτων και αλληλεγγύης που θα στήσει ο Δήμος Λάρισας από αύριο Σάββατο 28 Μαρτίου μέχρι την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας. Από τις αρχές του μήνα ομάδες εθελοντών έχουν εργαστεί πολλές ώρες στη «Στέγη Αλληλεγγύης» κατασκευάζοντας πασχαλινά στολίδια από ανακυκλώσιμα κυρίως υλικά και στολίζοντας δεκάδες λαμπάδες.

Όλα τα υλικά θα εκτεθούν στο περίπτερο 3 με αντάλλαγμα τρόφιμα και υλικά που θα προσφερθούν στις οικογένειες που στηρίζει το Δωρητήριο των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.

Φέτος για πρώτη φορά οι “ΕνΠοΛ” θα φιλοξενήσουν έργα τρίτων: θα εκθέσουν και λαμπάδες που στόλισαν μαθητές του 2ου ΣΔΕ Λάρισας, του Σχολείου που λειτουργεί στη Φυλακή Λάρισας. Όσα είδη υγιεινής φροντίδας συγκεντρωθούν θα δοθούν στους μαθητές του 2ου ΣΔΕ και κρατούμενους στη Φυλακή Λάρισας.
Οι Ενεργοί Πολίτες καλούν τους συμπολίτες τους να προσφέρουν με τρεις τρόπους:

pol1Φέρνοντας πασχαλινές δημιουργίες για να εμπλουτίσουν τα εκθέματα του περίπτερου, φέρνοντας προϊόντα,  τα οποία θα ανταλλάξουν με τις χειροτεχνίες που έχουν κατασκευάσει οι εθελοντές και οι μαθητές ή προσφέροντας εθελοντική εργασία στο περίπτερο, σε μια από τις τρεις βάρδιες που θα λειτουργούν καθημερινά: 9:30πμ -2μμ / 2μ.μ.5:30μμ/ 5:30μμ- 10μμ.

Υπενθυμίζεται πως συγκεντρώνονται μόνο είδη πρώτης ανάγκης και προσωπικής υγιεινής, τα οποία θα ενισχύσουν τις τσάντες αγάπης που θα λάβουν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι εκατοντάδες οικογένειες που ενισχύει η Εθελοντική Κίνηση.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ