ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ”

Παράσταση διαμαρτυρίας από το σωματείο καθαριστριών στο Δημαρχείο με αιχμές κατά Δαούλα- Μπατζανούλη

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠαράσταση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο υλοποίησης  σχετικής απόφασης έκτακτης γενικής τους  συνέλευσης, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας στο Δημαρχείο μέλη του σωματείου καθαριστών- καθαριστριών ν. Λάρισας με αφορμή πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε στην πρόσληψη 140 εργαζομένων για την καθαριότητα στα σχολεία.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του σωματείου Χρήστος Καλούσης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι ζητούν την ανάκληση  της απόφασης και τη λήψη νέας που θα προχωρά σε ανανέωση των συμβάσεων, ενώ παράλληλα κατήγγειλε τη στάση του προέδρου Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θωμά Δαούλα  μιλώντας για «… επίθεση κατά του σωματείου που θυμίζει εποχές Τζανακούλη, με τους συνδικαλιστές να σέρνονται σε πειθαρχικά συμβούλια και ΕΔΕ».

Τα υπομνήματα της δημοτικής αρχής αποτελούν  «ευχές» και μείς  παραμένουμε απλήρωτοι τρεις μήνες και έρχεται  Πάσχα, συνέχισε ο κ. Καλούσης που καταφέρθηκε και ενάντια στον αντιδήμαρχο Αλ. Μπατζανούλη  ο οποίος όπως είπε «… αντιμετώπισε ειρωνικά το σωματείο στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων που ακολούθησε ο Απ. Καλογιάννης εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το περιεχόμενο ανακοίνωσης που μιλούσε για «… αντιλαϊκή δημοτική αρχή» αφού ξεκαθάρισε ότι «… είναι με την αυτοδιοίκηση και όχι με την κυβέρνηση», κάλεσε τους εργαζομένους σε νέα συνάντηση και κοινό μέτωπο για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

«Αν παρθεί απόφαση ανανέωσης των συμβάσεων θα ρίξουμε μια… ντουφεκιά στον αέρα αφού είναι βέβαιο πως δεν θα περάσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ η Επίτροπος δεν θα την εγκρίνει και εσείς δεν θα πληρωθείτε», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του δημάρχου, ο οποίος υποστήριξε ακόμη πως «… η απόφαση για τους 140 εργαζόμενους αφορά στον προγραμματισμό του δήμου και δεν είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚλείνοντας ο Απ. Καλογιάννης επανέλαβε το κάλεσμα για κοινό αγώνα με πολιτικά μέσα ώστε «… και οι εργαζόμενοι να μη χάσουν τη δουλειά τους και τα σχολεία να μη μείνουν χωρίς καθαρίστριες».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ