ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ

5BΣε μια Αιγύπτια που πέρασε πάνω από τέσσερις δεκαετίες της ζωής της παριστάνοντας τον άνδρα για να στηρίξει την οικογένειά της, πρόσφατα απονεμήθηκε το υψηλότερο βραβείο της χώρας για τη μητρότητα.

Η Sisa Abu Daooh, 64 ετών, παριστάνει τον άνδρα εδώ και 43 χρόνια. Όταν ο σύζυγός της πέθανε στις αρχές του 1970, αυτή και η κόρη της έμειναν γρήγορα χωρίς χρήματα, κι έτσι πήρε την απόφαση να συγκαλύψει τον εαυτό της με ρούχα του αντίθετου φύλου για καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, κατά τη στιγμή του θανάτου του συζύγου τους, λιγότερο από το 30% των γυναικών κατέχουν θέσεις εργασίας – σε σύγκριση με σχεδόν το 80% των ανδρών.

Η κα Daooh εργάστηκε για επτά χρόνια στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ έκανε και  άλλες χειρωνακτικές εργασίες, κερδίζοντας λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα, σύμφωνα με τους New York Times. Τελικά, βρήκε μια λιγότερο απαιτητική σωματικά εργασία.

Σήμερα, είναι λούστρος (γυαλίζει παπούτσια)- και εξακολουθεί να ντύνεται σαν άνδρας.

Είπε στην εφημερίδα The Guardian ότι πολλοί άνθρωποι είχαν συνειδητοποιήσει ότι ήταν γυναίκα. Ορισμένοι μάλιστα την κακοποιούσαν σωματικά ή με λόγια για αυτό, αλλά άλλοι, είτε το αγνοούσαν ή δεν το είχαν προσέξει καθόλου.

«Ήμουν χαρούμενη. Ήμουν σε θέση να κάνω τη δουλειά των ανδρών, και όλοι οι άνθρωποι γύρω μου ήταν ευχαριστημένοι με αυτό. Οι άνδρες με αντιμετώπιζαν σαν άνδρα», είπε. “Έχω αποφασίσει να πεθάνω σε αυτά τα ρούχα. Έχω συνηθίσει σε αυτά. Είναι ολόκληρη η ζωή μου και δεν μπορώ να την αφήσω τώρα. Όταν μια γυναίκα αφήνει τη θηλυκότητά της, είναι δύσκολο. Αλλά θα έκανα οτιδήποτε για την κόρη μου”.

Την περασμένη εβδομάδα, τιμήθηκε με το βραβείο “γυναίκα κουβαλητής» από τις αρχές στη γενέτειρά της, Λούξορ,  και δέχθηκε προσωπικά συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της Αιγύπτου.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ