ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΚΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ, ΟΙ ΜΚΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ…

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

παπαμιμΤα γνωστά συγκροτήματα της διαπλεκόμενης ενημέρωσης συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε μέλη της κυβέρνησης, συνεπικουρούμενα από τα μνημονιακά κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ). Η στοχευμένη λάσπη έχει ως σκοπό να πλήξει ολόκληρη την κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας «συντονίζεται» στους ρυθμούς των «αποκαλύψεων» και σήμερα παραθέτει ένα ακόμη «ξεχασμένο» δημοσίευμα, το οποίο, έχει ως σκοπό να θυμίσει στους πολίτες, ποια είναι αυτά τα «καλόπαιδα» που σήμερα κρατούν τη «ρομφαία της αγνής παρθένας ηθικής»:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΝΔ

Ερευνάται ο Ανδρέας Παπαμιμίκος για σκάνδαλο 2,5 εκατ. σε ΜΚΟ

Τον Γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον πρώην πρύτανη του ΠΑΜΑΚ Η. Κουσκουβέλη και το μέλος ΔΕΠ του ιδίου Πανεπιστημίου, Ν. Βασιλειάδη, ερευνά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας που διενεργείται για τις χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ΜΚΟ «Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιανατολική Ευρώπη» με δράσεις από το 2001 ως το 2010. Τη συγκεκριμένη περίοδο, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εκτελούσε χρέη επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ. Σήμερα κατέχει τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Η έρευνα αφορά τα εξής αδικήματα: υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, κατ’ εξακολούθηση απάτη σε βάρος του Δημοσίου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Τα παραπάνω αδικήματα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Με δύο έγγραφά του το ΣΔΟΕ ζήτησε καταρχήν την εξακρίβωση της ΜΚΟ ”Δίκτυο για τη δημοκρατία στη Νοτιονανατολική Ευρώπη” και των στοιχείων των εμπλεκομένων (Φεβρουάριος 2014) και κατόπιν από την ΥΔΑΣ/ΥΠΕΞ συγκεκριμένα στοιχεία για τα 7 αναπτυξιακά προγράμματα με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ την περίοδο 2001-2010. Το ύψος του ποσού είναι 2.492.728,17 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΠΕΞ, τα προγράμματα αυτά ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

*Αναρτήθηκε στον ιστότοπο   http://www.iefimerida.gr  στις 4/7/2014 και αποτελεί αναδημοσίευση σχετικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ