ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

12POΚορυφώνεται η διαδικτυακή καμπάνια κατά της λογοκρισίας ως προς το γυναικείο στήθος. Και πολιτικοί στη μάχη υπέρ των φεμινιστικών αιτημάτων.

H 17χρονη φοιτήτρια από την Ισλανδία Adda Smáradóttir δημοσίευσε μια φωτογραφία της όπου έδειχνε το στήθος της για να διαμαρτυρηθεί κατά της πολιτικής του facebook και του instagram που απαγορεύουν τα “γυμνά καρέ”.

Η νεαρή δήλωνε ότι η διαμαρτυρία της έχει να κάνει με τη “διακριτική συμπεριφορά” ως προς την αντιμετώπιση του γυμνού ανδρών και γυναικών και συγκεκριμένα, σε ό,τι έχει να κάνει και αφορά την απεικόνιση του στήθους.

Η φωτογραφία της κοινοποιήθηκε στο Twitter η πολιτική του οποίου είναι πιο “χαλαρή”, και η Smaradottir δέχθηκε κριτική για την κίνηση της, ενώ άλλοι έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό της.

Στο κίνημα στήριξης της φοιτήτριας πρωτοστατεί πλέον η βουλευτής της Ισλανδίας, Björt Ólafsdóttir, η οποία υποστήριξε δημόσια τη νεαρή και ανάρτησε φωτογραφία στο διαδίκτυο δείχνοντας το αριστερό της στήθος.

View image on Twitter

Σε άρθρο της στον Independent διεμήνυσε ότι είναι υπερήφανη που λαμβάνει μέρος σε μία τέτοια εκστρατεία γιατί όπως γράφει, “έχω βαρεθεί να βλέπω το γυναικείο γυμνό να λοιδορείται και να γίνεται αντικείμενο επίθεσης”.

Σημείωσε μάλιστα πως δεν δίνει σημασία στην κριτική που δέχεται και η ίδια από χρήστες του διαδικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Adda Þóreyjardóttir Smáradóttir όπως είναι το πλήρες της όνομα, είναι και πρόεδρος της φεμινιστικής κοινότητας του Commercial College της Ισλανδίας και ανακοίνωσε την θέσπιση της ημέρας “Free the Nipple” στις 26 Μαρτίου, για να δείξει την υποστήριξή της στο κίνημα ενάντια στην λογοκρισία.

news247.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ