MANDELAS TOURS: ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ποληΤετραήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις στην Αγία Σοφία, το Πατριαρχείο και διάφορα βυζαντινά μνημεία διοργανώνει το διάστημα 30 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2015 το γραφείο Mandelas Tours. Σε ανακοίνωση του γραφείου για τη συγκεκριμένη εκδρομή αναφέρονται τα εξής:

“Με όποιο όνομα κι αν την πούμε, Κωνσταντινούπολη, Βυζάντιο, Βασιλεύουσα, Πόλη, Ιστανμπούλ η πόλη αυτή είναι μια και μοναδική, γεμάτη αρώματα, ιστορία, μυστήριο κι όσο κι αν προσπαθούμε δεν θα καταλάβουμε ποτέ πως στέκει αγέρωχη μέσα στους αιώνες διατηρώντας την μαγεία και το μεγαλείο της.

Στα βορειοδυτικά της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται η θάλασσα του Μαρμαρά (Προποντίδα) και στα νότια ο Βόσπορος και ο Κεράτιος Κόλπος. Ουσιαστικά η Κωνσταντινούπολη απλώνεται στην Ασία αλλά ενώνεται και με την Ευρώπη.

Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του Κερατίου Κόλπου (τουρκ. Haliç) στη νότια είσοδο του στενού πορθμού του Βοσπόρου, που με μήκος περίπου 35 χλμ. συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα (τουρκ. Karadeniz) στον βορρά με τη θάλασσα του Μαρμαρά στον νότο. Αποτελεί κατά αυτό τον τρόπο τη μοναδική πόλη στον κόσμο που βρίσκεται σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη(Ανατολική Θράκη) και την Ασία]. Η σύγχρονη πόλη χωρίζεται σε τρεις κύριες ζώνες που περιλαμβάνουν την παλαιά Κωνσταντινούπολη (τουρκ. Eminönü και Fatih), την περιοχή του Μπέηγλου   (τουρκ. Beyoğlu) με τη συνοικία του Γαλατά και τον ομώνυμο πύργο, καθώς και το Σκούταρι (τουρκ. Üsküdar) μαζί με άλλα προάστια που βρίσκονται στην απέναντι ασιατική πλευρά του Βοσπόρου.

ΠΕΜΠΤΗ 30/04 ΛΑΡΙΣΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: Συγκέντρωση και αναχώρηση από τη Λάρισα στις 20:00. Ακολουθώντας την Εγνατία οδό, με διαδοχικές στάσεις φτάνουμε στα σύνορα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01/05 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: Μετά το συνοριακό έλεγχο και δια μέσω Ραιδεστού άφιξη στην Κων/πολη νωρίς το πρωί. Εισερχόμενοι στην Πόλη περνάμε από τα Θεοδοσιανά Τείχη και πρώτη μας στάση η Ι. Μ. της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί). Αμέσως μετά κατευθυνόμαστε προς Παναγία των Βλαχερνών, τόπος όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Μετά από έναν μικρό περίπατο θα θαυμάσουμε ένα από τα κομμάτια της άγνωστης Κωνσταντινούπολης, τον βυζαντινό ναό των Αγ. Πέτρου και Μάρκου (σήμερα τζαμί). Προαιρετική Κρουαζιέρα στον Βόσπορο, ακολουθώντας τα βήματα της Αργοναυτικής Εκστρατείας διαπλέοντας την Ευρωπαϊκή και Ασιατική πλευρά. Αμέσως μετά θα βρεθούμε στην Κλειστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί). Άφιξη το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση. Βραδυνός προαιρετικός αρχαιολογικός και προσκυνηματικός περίπατος σε άγνωστα μνημεία της Μυστικής Κωνσταντινούπολης. Διανυκτέρευσηση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02/05 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ: Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Έπειτα θα βρεθούμε σε μία από τις εκπληκτικότερες αρχιτεκτονικές κατασκευές στον κόσμο, στην Αγ. Σοφία την οποία θα εξετάσουμε ενδελεχώς. Ακολουθεί η υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού, του 6ου αι., όπου εκεί θα κατανοήσουμε το μοναδικό σύστημα υδροδότησης της Βυζαντινής πόλης. Έπειτα επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο κατευθυνόμενοι προς τη Μονή της Χώρας (5ος – 14ος αι.) όπου θα θαυμάσουμε τα ολόχρυσα ψηφιδωτά, τις εκπληκτικές αγιογραφίες και θα εντρυφήσουμε στην Ορθόδοξη Μυστική Θεολογία. Βράδυ ελεύθερο. Διαν/ση

ΚΥΡΙΑΚΗ  03/05 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΛΑΡΙΣΑ: Πρωϊνό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί και αφού φορτωθούν οι αποσκευές στο λεωφορείο αναχωρούμε για να βρεθούμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον Ι. Ν. του Αγ. Γεωργίου όπου και θα εκκλησιαστούμε. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής και δια μέσω Ραιδεστού, συνόρων και Εγνατίας οδού φθάνουμε στην πόλη της Λάρισας, νωρίς το βράδυ.

Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη θα σας μαγέψει και θα σας συναρπάσει. 

Η Κωνσταντινούπολη είναι βγαλμένη από ανατολίτικο παραμύθι γεμάτη μαγεία, αναμεμιγμένους πολιτισμούς, αρχαιολογικά μνημεία, περιτριγυρισμένη από θάλασσα.
Φεύγοντας από την Κωνσταντινούπολη θα την κουβαλάτε πάντα μέσα σας και οι θύμησες και οι μυρωδιές της θα σας συντροφεύουν παντοτινά. 

 

Τιμή συμμετοχής:

  • 175 € το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο
  • 240 € σε μονόκλινο
  • 140 € παιδί έως 11 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο με ενήλικες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • δύο(2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην πλατεία ΤΑΧΙΜ
  • 2 πρωινά
  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν
  • ξενάγηση στα σημαντικότερα μνημεία της Πόλης με  Έλληνα ξεναγό, σε όλη την διάρκεια της εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε μουσεία και ιστορικούς χώρους
  • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙO

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 50 ΕΥΡΩ ΕΩς 15/4/15

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ