ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

???????????????????????????????Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου βραβεύτηκε πρόσφατα, στο 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας – Artfools, λαμβάνοντας το 3ο βραβείο, με την ταινία «Πραγματική ζωή», συνεχίζοντας μια πορεία που άρχισε το 2012, με την ταινία «Φοβού τους ξένους ?», που είχε βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, στο «Θεσμό Αριστείας και ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Με αφορμή το βραβείο, πραγματοποίησε εκδήλωση για τον εθισμό στο διαδίκτυο, στο Δημοτικό Θέατρο του Τυρνάβου, “ΜΑΞΙΜ”. Στο 1ο μέρος, έγινε εισήγηση από τον Ρίζο Χαλιαμπάλια : «Το μέτρο στη χρήση της τεχνολογίας» και στο 2ο, προβλήθηκε η ταινία, η οποία ασχολείται μ’ έναν θετικό τρόπο, για τα παιδιά που έχουν εθιστεί στους Η/Υ, το διαδίκτυο, τα κινητά τηλέφωνα, αλλά μπορούν ν’ ανακαλύψουν την ομορφιά της πραγματικής ζωής.

Η ταινία γυρίστηκε τον Οκτώβριο, στο ΕΠΑΛ και στους πεζόδρομους του Τυρνάβου, κι ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο, με γυρίσματα στο Φρούριο και το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Την υποστήριξαν η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Τυρνάβου, η Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και τα καταστήματα : «tirnavos.com», «Καφενείον Η ΓΗ», ουζερί «Αποστόλης ο Μούχας».

_____-___ _____ A3-163 ___Στην ταινία πρωταγωνιστούν 17 μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου (Θέμις Μπαντάνας, Βασιλική Αντάρη, Σωτηρία Γκαραγκούνου, Ερισέλντα Κεμαλάι, Ευαγγελία Κούρτη, Νίκος Κοτούπας, Κλοντιάν Κρόσι, Θανάσης Γκουγκουλιάνας, Αναστασία Γεωργούλη, Αναστασία Γιαννώτα, Ευαγγελία Κομίνη, Μελίσα Σπαχίου, Ερμής Μούστα, Βασίλης Καπουράνης, Χρήστος Μπουζατζής), οι 2 κάνουν parkour (Ακίλ Τζούρα, Θανάσης Μάρκο), 6 από τη Λάρισα (Νικολέτα Μακρή, Κατερίνα Χαμψά, Ιωάννα – Δέσποινα Ξυνοπούλου, Πέτρος Γεωργούλας, Δήμητρα – Μαρία Νταφούλη, Αναστάσης Ξυνόπουλος) και οι καθηγητές, Δημήτρης Σακατζής και Βίκυ Κουκουλιάφκα.

Η μουσική ήταν μια φιλική συμμετοχή του συνθέτη, Χρυσόστομου Καραντωνίου, ο οποίος είχε δώσει συναυλία το χειμώνα, στο Αναψυκτήριο του Τυρνάβου και η σκηνοθεσία, του καθηγητή, Αργύρη Γιουρούκη.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ