ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟ

Μεγάλη συγκέντρωση του συνδυασμού “Ολύμπου Πολιτεία” στην Ελασσόνα

100_3994 (         )Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στο κέντρο “Δίας” στην Ελασσόνα η ολομέλεια του συνδυασμού “Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία” με επικεφαλής το Γιώργο Πασχόπουλο.

Ο κ. Πασχόπουλος ευχαρίστησε τους φίλους και τα μέλη του συνδυασμού για τη συμμετοχή τους και παρουσίασε την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο Δήμο Ελασσόνας μετά τις δημοτικές εκλογές. Ο επικεφαλής του συνδυασμού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη νέα αντίληψη που επικρατεί στη διοίκηση του Δήμου και η οποία δεν ταιριάζει στο ήθος και το ύφος του συνδυασμού “Ολύμπου Πολιτεία” και του ίδιου προσωπικά.

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε την πρόσληψη ειδικών συμβούλων, την επιλογή των απευθείας αναθέσεων στο σύνολο σχεδόν των συμβάσεων του δήμου, την απαξίωση του προσωπικού του δήμου και την κατασπατάληση των πόρων του δήμου σε έργα καλλωπισμού και φιέστες χωρίς προσανατολισμό. Η νέα δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει τα χωριά και αδιαφορεί για τα ζωτικά προβλήματα των δημοτών, τόνισε ο κ. Πασχόπουλος.

100_3995 (         )Και συνέχισε “Η νέα δημοτική αρχή δεν έχει αντιληφθεί ακόμα, 8 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ότι η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει σπατάλες σε ειδικούς συμβούλους, πανηγύρια και απευθείας αναθέσεις σε διάφορους προμηθευτές ανά την Ελλάδα. Η παράταξή μας διοίκησε το δήμο με διαφάνεια, ήθος και οικονομία. Αφήσαμε ένα σημαντικό έργο και ένα δήμο οικονομικά υγιή. Η νέα διοίκηση θέλει μάλλον να ανατρέψει την καλή κατάσταση που παρέλαβε.”

Το λόγο μετά τον κ. Πασχόπουλο πήραν πολλά μέλη και φίλοι του συνδυασμού, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη νέα διοίκηση, την ανάγκη ο συνδυασμός να οργανωθεί σε ομάδες έργου, να παρακολουθεί τα τοπικά προβλήματα και να καταθέτει προτάσεις.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά πολλών μελών στο δημοκρατικό χαρακτήρα της συγκέντρωσης και τη σημασία που έχει να πλαισιωθεί ο συνδυασμός από νέα πρόσωπα από όλους τους χώρους και κάθε δημοτική ενότητα, για την καλύτερη γνώση των θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Ελασσόνας.

Μετά από εισηγήσεις και προτάσεις, ο κ. Πασχόπουλος πρότεινε και η ολομέρεια ενέκρινε τη συγκρότηση δύο επιτροπών, που θα λειτουργούν παράλληλα με τη δημοτική ομάδα. Η πρώτη αφορά τη διαρκή παρακολούθηση του δημοτικού έργου και η δεύτερη θέματα επικοινωνίας με τους δημότες.

“Η Ολύμπου Πολιτεία θα συνεχίσει να λειτουργεί δημοκρατικά και με διαφάνεια για το καλό του τόπου, και είναι ανοιχτή σε όλους”, κατέληξε ο κ. Πασχόπουλος.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ