Ν. ΤΣΟΜΣΚΙ: «ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ»

Υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους, «όπως ακριβώς έγινε με τους Γερμανούς το 1953» τάσσεται ο αμερικανός διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι, υποστηρίζοντας ότι οι γερμανικές τράπεζες καταστρέφουν τη χώρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία έπειτα από εντολή του λαού, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να εφαρμόζει τις πολιτικές των Βρυξελλών και πως οι γερμανικές τράπεζες καταστρέφουν τη χώρα. Να διαγραφεί το ελληνικό χρέος όπως έγινε με τους Γερμανούς το 1953. Τότε η Ευρώπη διέγραψε το μεγαλύτερο μέρος του Γερμανικού χρέους. Το ίδιο να γίνει και τώρα. Έτσι η Γερμανία κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος μετά τις μεγάλες καταστροφές του πολέμου», σχολίασε ο Τσόμσκι μιλώντας στο Euronews το οποίο τον συνάντησε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Υπογράμμισε δε, δραματικά, ότι «το 50% των νέων είναι άνεργοι και περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Ελλάδα καταστρέφεται».

Έχοντας καταλήξει στην εκτίμηση ότι σε παγκόσμιο επίπεδο «τρέχουμε προς τον γκρεμό» (την περιβαλλοντική καταστροφή και τον πυρηνικό πόλεμο, αμφότερα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί εκτενώς), ο Τσόμσκι διακρίνει σημάδια αισιοδοξίας στον ορίζοντα: την ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos… «Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει επιτέλους μια λαϊκή εξέγερση εναντίον των καταστροφικών οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που προέρχονται από τη γραφειοκρατία και τις τράπεζες, και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Πρέπει να είναι», επεσήμανε ο αμερικανός διανοούμενος.

www.reporter.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ