ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τη δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου να μην προχωρήσει στη δημιοπυργία χώρου φιλοξενίας μεταναστών στα όρια του δήμου Τυρνάβου εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης, Θ. Λάππας και Αν. Ξηρομερίσιος. Στην ανακοίνωση στην οποία οι τρεις σύμβουλοι κάνουν λόγο για λαθρομετανάστες, αναφέρονται τα εξής:

“Δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο δημιουργίας και λειτουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στον Τύρναβο έχουν ανησυχήσει σφόδρα και έχουν θέση σε πραγματικό συναγερμό τη ‘’Δράση Πολιτών’’.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουμε προειδοποίηση στη Δημοτική Αρχή, και προσωπικά στον κ. Σαρχώση, να μη διανοηθούν  καν τη λειτουργία μιας τέτοιας δομής εντός του Δήμου Τυρνάβου.

Ο Δήμος Τυρνάβου, δεν είναι τσιφλίκι του Σαρχώση και του ΣΥΡΙΖΑ, για να πειραματίζονται με τις ανοχές και τις αντιστάσεις της τοπικής κοινωνίας. Πρέπει να καταλάβουν ότι οι Τυρναβίτες, στη συντριπτική τους πλειονότητα, αντιτίθενται στα νοσηρά τους σχέδια και θα αποδοκιμάσουν εμπράκτως κάθε αρρωστημένη κίνηση λειτουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Λαθρομεταναστών στον τόπο τους.

Γι αυτό, το «ναι» που τόλμησε να εκστομίσει ο κ. Σαρχώσης, υπακούοντας δουλικά στα κελεύσματα της κεντρικής εξουσίας, ας το κρατήσει για τον εαυτό του και τους αξιωματούχους του. Οι Τυρναβίτες τού απαντούν με ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ, που κυριολεκτικά ραπίζει το αρρωστημένο παιχνίδι που είναι έτοιμοι να παίξουν εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Πάντως, ο κ. Σαρχώσης, ο κ. Τσιόπας και ο κ. Κουλιός (δηλαδή η γνωστή τρόϊκα του Δημαρχείου) δεν πρέπει να στενοχωρούνται. Έχουν  ως εφεδρεία μια καλή εναλλακτική λύση. Μπορούν να φιλοξενήσουν οι ίδιοι, στα δικά τους σπίτια, οικογένειες λαθρομεταναστών, για να αποδείξουν τα φιλάνθρωπα – αντιρατσιστικά τους αισθήματα και για να αντλήσουν από το ΣΥΡΙΖΑ τα ποθούμενα πιστοποιητικά κομματικής αφοσίωσης και νομιμοφροσύνης.

Επιτέλους, ας αφήσουν τον Τύρναβο ήσυχο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ